Konya Tarım Fuarı’na ziyaretçi akını

Konya Tarım Fuarı’na ziyaretçi akını
Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı olarak da bilinen Konya Tarım Fuarı, açılış gününde yoğun ilgi gördü ve katılımcı firmalardan tam not aldı.

Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı olarak da bilinen Konya Tarım Fuarı, açılış gününde yoğun ilgi gördü ve katılımcı firmalardan tam not aldı. 8-12 Mart tarihleri arasında devam edecek olan fuar, 20 ülkeden 461 firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yapıyor. Fuar 116 ülkeden ve Türkiye’nin 75 şehrinden ziyaretçileri ağırlayacak.

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı fuarları arasında gösterilen ve pandemiden dolayı 3 yıldır yapılamayan Konya Tarım Fuarı, on sekizinci kez tarım sektörünü bir araya getirdi. Sektörün ihracat rakamlarına çok önemli katkılarının olması beklenen fuar 12 Mart’a kadar devam edecek. 96 bin metrekarelik fuar alanında 20 ülkeden 461 firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yapan Konya Tarım Fuarı, 116 ülkeden ve Türkiye’nin 75 şehrinden ziyaretçileri ağırlayacak.

Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı olarak da bilinen Konya Tarım Fuarı’na ziyaretçilerin gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade eden Şakalak Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Genç, “Konya Tarım Fuarı, ilk günden bereketli geldi. Çiftçilerimiz 3 yıl aradan sonra gerçekleştirilen fuara yoğun ilgi gösteriyorlar. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 45 yılı aşkın süredir hizmet veren bir şirket olarak 20 farklı ülkeye ihraç ettiğimiz ürünlerimizi bugün fuarda çiftçilerimize tanıtıyor, bilgiler veriyoruz. İnşallah fuar son güne kadar böyle geçer. Konya Tarım Fuarı’nın tüm katılımcılara bereket getirmesini diliyorum” dedi.

dsc-0372.jpg

‘Yoğun ilgi var’

18’inci Konya Tarım Fuarı’nın tüm katılımcılara bereket getirmesini dileyerek sözlerine başlayan Alparslan Tarım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Memduh Erdirençelebi, “1960 yılında Konya’da kurulan Alparslan Tarım’ın 2. kuşak temsilcisiyim. Traktör ekipmanları, tarım makineleri, büyük kepçe, ön yükleyiciler ve ataşmanları yapıyoruz. Fuara yoğun bir ilgi var. Şuan çiftçilerimiz fuarı geziyor, bilgi alıyor. Daha sonra kendi istişarelerini yaptıktan sonra ekipman alımı yapacaklardır. Hammaddeye ve girdilere gelen zamlar ekipman fiyatlarını da haliyle etkiledi. Konya’ya ve çevre illere yağan yağışlar çiftçiyi umutlandırdı. Çiftçi için en önemli dönem olan ilkbaharda yağışlı geçerse hem çiftçiler hem de bizler için güzel bir sezonun yaşanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

dsc-0387.jpg

‘Kanserli topraklara şifa’

Özyeşilyurt Tarım Makinaları CEO’su Mehmet Yıldız, pandemiden kaynaklı yapılamayan Konya Tarım Fuarı’nın çok özlendiğini ifade ederek şu şekilde konuştu: “15’ten fazla tarım makinası ve çiftlik adına ne kadar ürün varsa üretimini yapıyoruz. ‘Toprak ölürse, hayallerde ölür’ sloganıyla Türkiye’de kanserleşen topraklara şifa olmak için uğraşıyoruz. Katı gübre olarak değerlendirilen her atık, aslında yurdumuz için altından, dövizden daha kıymetli. Fuardan bahsedecek olursak ilk günkü katılım yoğunluğuna bakarak umutlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Özyeşilyurt Tarım Makinaları olarak 2022’den de umutluyuz. Bölgemiz çok iyi yağış aldı. Çiftçi mutlu, bizde mutluyuz. Beklentimiz yüksek.

dsc-0373.jpg

‘Talepten memnunuz’

Son 3 yıldır pandemi nedeniyle sektör iç piyasasında boşluk yaşandığını aktaran Ateşpar Tarım Makinaları İhracat Bölge Sorumlusu Metin Torosoğlu, “Ot, silaj gurubu, ekim, ilaçlama makinaları, dümen sistemleri ve tarım makinalarına uygun teknolojik ekipmanlarıyla fuardayız. 3 yıllık süreçte çiftçilerimiz ellerindeki mevcut ekipmanlarla idare ettiler. Ekipmana fazla harcama yapmamaya gayret gösterdiler. Pandemi etkilerinin azaldığı bu dönemlerde fiyatlar hammadde zamlarından dolayı artmış olsa da satın alma eğilimi giderek artıyor. Aşırı bir talep var. Fuarın şuan ki akışından memnunuz. İnşallah bu şekilde devam eder” ifadelerini kullandı.

dsc-0378.jpg

dsc-0376.jpgdsc-0384.jpgdsc-0379.jpg

dsc-0367.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.