Konya Tohum Ve Konya Hayvancılık Fuarı Açıldı

Konya Tohum Ve Konya Hayvancılık Fuarı Açıldı
Konya Tohum Fuarı ve Konya Hayvancılık Fuarı, Konya Ticaret Odası’nın Yeni Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı

Konya Tohum Fuarı ve Konya Hayvancılık Fuarı, Konya Ticaret Odası (KTO)’nın Yeni Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

KTO Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Konya Tohum, Konya Hayvancılık, Konya Sulama Teknolojileri ve Konya KET fuarlarının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mithat Büyüalim, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Dr. İbrahim Özcan, protokol üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Fuarların açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, fuarlara yurt içinden ve yurt dışından katılan firma temsilcilerine ve misafirlere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Başkan Öztürk, “Dünyada ülkelerin stratejilerini oluşturdukları iki önemli konu vardır. Bunlar gıda güvenliği ve enerji güvenliğidir. Ülkeler bu konularda hızlı bir şekilde gelecek stratejilerini oluşturmaktadır. Ülkemiz de enerji ve gıda güvenliği konularına önem vermektedir. Konya bu iki sektörde Türkiye’nin merkezi olma yolunda hılz ilerlemektedir. Enerji yatırımları ile ön plana çıkacak olan Konya gıda sektöründe Türkiye’nin önde gelen şehridir. Uzun yıllardan beri gıda yatırımlarına önem veren Konya bu sektörde hızla dünya çapında ilerleyen bir şehirdir. Konya’nın gıda sektöründe gelişmesi Türkiye’nin gıda güvenliği stratejisi için bir avantaj oluşturmaktadır. Konya’nın gıda firmalarıdünya markaı olma yolunda ilerlemektedir. Gıda üretiminde birçok alanda Türkiye’nin birinci şehri olan Konya’da sektörle ilgili büyük bir potansiyel de bulunmaktadır. Konya Ticaret Odası olarak şehrimiizn bu potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla fuar organizasyonlarına destek vermekteyiz. Konya Türkiye’nin en büyük fuar alanına sahip ikinci şehridir. Fuarlar aracılığıyla hem sektörlerimizin gelişimine hem de şehrimiizn ticaretine katkı sağlıyoruz. Marka olma yolunda ilerleyen Konya Tohum Fuarı ve Konya Hayvancılık fuarları gelecekte sektörlerinde Konya’nın en büyük etkinlikleri olacaktır” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mithat Büyüalim de, “Konya Ticaret Odası, Konya’nın Cumhuriyet tarihinin en büyük eseri olan fuar merkezini Konya’ya kazandırmıştır. Konya’ya bir sürü eser kazandırılmıştır fakat fuar merkezinin önemi ve yeri ayrıdır. KTO yönetimine teşekkür ederim. Fuar Merkezi Konya’nın ilerlemesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Konya Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Bir süre standları gezen katılımcılar sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.