"Konya Türk islam medeniyetinin ilk başkentidir"

"Konya Türk islam medeniyetinin ilk başkentidir"
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Turizm Komitesi ve Sürdürülebilir Turizm Toplantısı Ramada Otel de başladı.
Toplantıda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, " Toplantıda bazı önemli adımlar atılacak. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleşmesi gerçeklemesi için araştırmalar yapılacak. MEWA Bölgesine dair çalışmalar olacak. Ülke ve dünya turizmine ve şehirlerimize katkı sağlamayı hedefliyoruz. 60'a yakın belediye temsilcisinin yurt içinden yurt dışından misafirlerimizin bulunması gelecek asına umut vermektedir. Gelecek adına güzel çalışmalar yapılacağını göstermektedir. Konya Türk islam medeniyetinin ilk merkezi ilk başkentidir . Konya belediyeleri sivil toplum kuruluşları ve Konyalılar olarak tarihimizdeki güçlü mesajı herkese ulaştırmak için çalışıyoruz. Barış içinde yaşama geleceğinin temsilcisi olmaktır. İnsana hizmetin yaratıcıya hizmet olduğunu hatırlamaktır bu coğrafyada barış içinde yaşadılar geçmişten bu yana.Turizm komitemizin böyle bir sorumluluğu olduğuna da inanıyorum. Konya olarak bu bakış açısıyla hareket ediyoruz. Değerlerimize sahip çıkmakla bu mesajın verileceğine inanıyoruz. Dünyadaki en önemli restorasyon çalışmalarını Konya da yürütüyoruz. Tarihi Çarşı'nın yenilenmesini gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Mevlana Türbesi çevresinin güzelleşmes için çalışıyoruz. Mevlana Celalettin Rumi'nin bu topraklara sevgiden başka tohum ekmeyiz mesajını sürdürmeye çalışıyoruz. Tarihi mirasın ortaya çıkması için çalışıyoruz. Türkiye'nin cazibe merkezlerinden birisi Konyanın olması için ciddi mesafe almış bulunmaktayız. Konya stadyumu bilim merkezi, sosyal ve kültürel tesise imza atılmasıyla Kelebekler Vadisi 80 Binde Devri Alem Parkı gibi çalışmalarla güzel projelere imza attığımızı gösteriyoruz" dedi (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.