Konya Türkiye’ye örnek oluyor

Konya Türkiye’ye örnek oluyor
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Konya’nın bilim anlamında ve kitap okuma açısından Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla 152 okula kazandırılan TÜBİTAK Kitaplıkları’nın açılış programı Meram İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı.

kavus.jpg

Programda konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği AK Belediyecilik anlayışıyla Türkiye’nin büyük çoğunluğunda Konya’da ve Meram’da birbirinden değerli birçok yatırım, tesis, proje kazandırdık” dedi. Kavuş, “Bu yatırımların üstüne yaklaşık son üç yılda yenilerini ekleyerek millete hizmet yolunda hız kesmeden ve ara vermeden devam ediyoruz. Tüm bu süreç içinde klasik belediyecilik hizmetleri dediğimiz; asfaltlama, şehircilik hamleleri yapılaşma, yeşil alan kazanımları gibi hizmetleri layıkıyla yerine getirmeye çalışırken aynı zamanda kültür-sanat sosyal hayata da katkı sağlamak ve sosyal yardımlarla da ihtiyacı olan hemşerilerimize yalnız bırakmadan pek çok çalışma ortaya koyduk. Her bir yatırımımız ve her bir projemiz her bir çalışmamız için ayrı ayrı gururlu ve mutluyuz. İşte bugünde bu çalışmalarımıza yenisini gecikmiş olsak da eklemek üzere bir araya geldik. Görev süremizde üç yıla yaklaşan zaman diliminde çocuklarımıza ve gençlerimize birbirinden değerli yatırımlar ve sosyal projeler ortaya koyduk. Yaklaşık 150 okulumuzun şu ana kadar 80’ini bitirdik” dedi.

mandal.jpg

MANDAL: KONYA’DAN BAŞLAYIP BÜTÜN İLLERE YAYILDI

2020 yılının başında TÜBİTAK kitaplarının tesliminin gerçekleştirildiğini ve şu anda da bu kitaplıklarının açılışına şahitlik ediyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bu teklif bize Konya’dan gelmişti. Bu isteğin belediyelerimizden gelmesinden dolayı ben Karatay ve Meram Belediyelerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü Konya’dan başlayıp bütün illerimize yayıldı. Tabi Konya’da bizim TÜBİTAK olarak çok fazla faaliyetimiz var. Bunların başında yine Konya Bilim Merkezi’miz geliyor. Şuanda tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Tabi ki Konya’da bu projelere sevgili öğrencilerimiz de güzel bir şekilde karşılık veriyor. Bizim sunduğumuz faaliyetlerde öğrencilerimiz de ödülleri ve birincilikleri ile karşılık veriyor. Gelecek odaklı baktığımız zaman dünyada çok farklı konu ve sorunlarla karşı karşıya olacağız. Bunların tümünün çözümü bilim temellidir. Bu karmaşık ve değişken sorunlara karşı insan kaynağı lazım. Bunun içinde bizim geliştireceğimiz çözüm noktalarımız içinde beceriler gerekiyor. Ve hızlı çözüm üretmek gerekiyor. TÜBİTAK’ın kitapları bu anlamda her zaman yanınızda olacak” ifadelerini kullandı.

uzbas.jpg

UZBAŞ: KONYA TEKNOLOJİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE TÜBİTAK İLE BİR YATIRIM OLACAK

Özellikle son 20 yılda ülkenin her köşesinde onlarca kütüphanenin kitapseverlerle buluşturulduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş, “Şunu çok iyi biliyoruz ki kitap demek eğitim demek, eğitim demek büyük ve güçlü Türkiye demek. Bugün Konya’mız hamdolsun TÜİK verilerine göre İl Halkı Kütüphanelerini en fazla kullanan ve en fazla doluluk oranı olan il. Bununla birlikte hepinizin de bildiği gibi depreme karşı dayanıksız olduğu için yıktığımız Büyükşehir binamızın şu anda yıkım aşaması bitmek üzere, inşallah Türkiye’nin en güzel kütüphanesinden birisine ev sahipliği yapacak, bununla da ilgili proje çalışmalarımız bitti en kısa zamanda inşallah ihale süreciyle birlikte yapım aşamasına da geçeceğiz. TÜBİTAK’ın yayınları bugüne dek Meram’da 152 okulda çocuklarımızla buluştu. Bu okullarımızda eğitim gören çocuklarımız kitaplarımızda yer alan 32 bin 406 yayına kolaylıkla erişebilir hale geldi. Ayrıca Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi olan Konya Bilim Merkezi’yle de ortak çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah yakın zamanda bugünde toplantısını yaptığımız Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nde TÜBİTAK ile bir yatırım olacak” diye konuştu.

sorgun.jpg

SORGUN: KONYA’YA YAKIŞAN ÖRNEK OLMAKTIR

Konya merkezde eskiden 4 tane ortaokul olduğunu ama şimdi sadece Meram’da 54 tane ortaokul olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “152 okulda da bu TÜBİTAK programları icra ediliyor. Gerçekten Konya’ya yakışan bize yakışan örnek olmaktır. Konya’ya yaptığımız en güzel işlerden bir tanesi şehrin kalbine İl Halk Kitaplığını koymak oldu. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin eski binası yıkıldığında oraya da Türkiye’nin en güzel kitaplığı yapılacak. Konya’ya da bu yakışır. Ne yazık ki bizim zamanımızda kitaplıklar vardı ama hep kilitli olurdu. Şimdi koridorlarımızda bile kitaplıklarımız var” dedi.

koca.jpg

MERAMDA EĞİTİME TAM DESTEK

“Meram sosyal-kültürel, sportif faaliyetleriyle ilimizin değerli ve önde gelen ilçelerinden birisidir” diyen Meram İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Koca, “Meram’da belediye başkanımızla bu yıl MEGA Kapsamında çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. Bunun içeriğinde 152 okulumuzda TÜBİTAK Koridor Kütüphanesi kazandırıldı. Yine her şehirde ki öğrencilerimizden akademik ve kültürel çalışmalarını artırmak için trafik eğitimi, Dutlukır Tabiat Okulu ve okullarımızda kütüphane katkısı tarzında çalışmalarımız oldu. Biz belediyemizle her an her zaman Meram İlçemizde ki tüm öğrencilerimizin başarıları için birlikteyiz” dedi. Kendisinin de bir kitap aşığı olduğunu kütüphane ve kitaplık açılışlarından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür etti. (Gülşen Çopur)

kayhan.jpg

dsc-0043.jpg

dsc-0087.jpg

dsc-0105.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.