Konya turuna büyük ilgi

Konya turuna büyük ilgi
Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, geçtiğimiz günlerde yapılan Konya Mountain (Dağ Bisikleti) yarışlarına katılımın büyük olduğunu söyledi. Küçükbakırcı, ilerleyen süreçte bu tip organizasyonların artacağını da belirtti

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Konyalı Başkanı Erol Küçükbakırcı, geride kalan günlerde yapılan Konya Mountain (Dağ Bisikleti) yarışları ile ilgili olarak konuştu. Küçükbakırcı, Tavusbaba etabının son derece verimli olduğunu belirtirken, katılımın da diğer yarışlara göre oldukça fazla olduğunu söyledi.

SONRAKİ YARIŞLAR KONYA’DA

Erol Küçükbakırcı, Meram Tavusbaba’da düzenlenen Konya Mountain (Dağ Bisikleti) yarışı ile ilgili olarak, “Uluslararası dağ bisikleti yarışının 14.cüsünü Konya’da tamamladık. C3 kategorisinde koşulan yarış 14.gün C2 klasına geçti. Konya’daki bu yarışa şimdiye kadar olan yarışlara katılımdan daha fazlaydı. Bu yarış daha önce başka bir ilde yapılıyordu. Daha sonra Konya’ya alındı. Bundan sonra dağ bisikleti organizasyonları Konya’da devam edecek. Dünya 3.cüsü, 5.cisi olan sporcular da katılımcılar arasındaydı. Uluslararası katılımda da ciddi rakamlara ulaştık. Allah’a şükür kazasız belasız bir şekilde tamamladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘ARTTIRMAK İSTİYORUZ’

Erol Küçükbakırcı, ilerleyen süreçte bu tip organizasyonları daha da arttırmak istediklerini belirterek, “Bisiklet federasyonu olarak Uluslararası organizasyonları arttırmayı hedefliyoruz. Bisiklet sporunu gençliğe ve tabana yayılmayı istiyoruz. Zaten şu ana kadar gelinen süreçte de epey yol aldık. Şöyle ki bu seneki yaptığımız yarışları bizden önceki federasyon 10 yılda anca yapıyordu. 34 ilde faaliyet yaptık. Uluslararası anlamda 12 yol bisikleti, 14 de dağ bisikleti yarışları yaptık. Bisiklette bir kıpırdama görünüyor. Bisiklette başarılar görünüyor” diye konuştu.

‘BİSİKLET AİLESİNİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ’

Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Belediyelerimizle işbirliği yaparak bisiklet sporunun genişletmek istiyoruz. Bisiklet ailesini elimizden geldiğince büyütmek istiyoruz. Sağlık bakanlığı da bisiklete destek veriyor” dedi.

Haber: Hasan YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.