"Konya Üretiyor Türkiye Büyüyor”

"Konya Üretiyor Türkiye Büyüyor”
"Konya Üretiyor Türkiye Büyüyor” programına katılan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, referandumda Konya'dan rekora imza atmasını beklediklerini söyledi.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Ticaret Borsası tarafından organize edilen “Konya Üretiyor Türkiye Büyüyor” programa katıldı. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Milletvekilleri Hüsnüye Erdoğan, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Mehmet Babaoğlu, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve davetliler katıldı.
Programda konuşan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin çevik, çiftçiler, esnaflar, memurlar, işverenler ve girişimcileri temsilen burada olduklarını belirterek, ‘Konya Üretiyor, Türkiye Büyüyor’ toplantısında ülkenin daha müreffeh, halkın daha mutlu olması için ortak akıl oluşturacaklarını kaydetti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı bundan sonra yapılacaklar konusunda birçok müjdeler verdi ve en son Konya merkezde bölgemizde de 200 milyon liraya yakın bir yatırımın yine temelini hep birlikte atmış olduk. Sayın Bakanımıza Konyamız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Konya Milletvekilleri birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini belirterek, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde olmak üzere sorunları ve talepleri ele aldıklarını söyledi.
Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya’nın kültür ve medeniyetin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu kaydederek, “Konya ilmin olduğu kadar milli ekonominin de kalbinin attığı yerlerden biridir. Konya bugün itibariyle bir sanayi merkezi, bir ticaret merkez, bir kültür ve turizm merkezi haline gelmiş. Belki hepsinden de önemlisi Türkiye’nin en büyük tarım merkezi olma özelliğini hiç kaybetmemiştir" ifadelerini kullandı.
Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu ise Konya’nın su açısından fakir olduğu için çözümler getirileceğini belirterek, “Konya maalesef su açısından fakir. Yağışlar burada az. Sanayisiyle ziraatiyle her şeyiyle üreten bir şehir. Bu yüzden yapılacak şey nedir. Su eksikliğini tamamlamak. Rize’de 2 bin 500 milimetre yağış düşüyor. Karapınar ve Konya’da 250 milimetre yağış düşüyor. Tabii bu da ihtiyacı karşılamıyor. Buradan da su çekilince su seviyesi düşüyor. Bunun için 3 tane büyük adım attık. Birinci adım başka havzalardan su getirme projesi. Kurukafa Mehmet Efendi zamanında düşünülmüş. 110 yıl önce ama şimdiye kadar hiç kimse hayata geçirememiş. Allah'a şükür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu başka havzalardan ilk defa Konya havzasında su aktarması projesi bizim zamanımızda gerçekleşti” diye konuştu.
Konya’nın referandumda rekora imza atmasını beklediklerini belirten Bakan Eroğlu, “Biz siz ne derseniz evet diyoruz ama şimdi sıra Konya’da. Konya'nın bir rekora imza atması lazım. Türkiye’de en çok yatırım yapılan yer Konya. Dolayısıyla siz de bir rekora imza atıp Türkiye birinciliğine devam etmelisiniz. İnşallah ben de bu konuda sayın Başbakanımıza müjdeyi vereceğim. Türkiye’nin şu anda çok daha ileri noktada olması lazım. Geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar arasında kavgalar, çok kısa süreli hükümetler, günümüze kadar 65 hükümet kurulmuş. Koalisyon döneminde Türkiye baş aşağıya gitti. Paramız değer kaybetti, enflasyon hortladı. Hatta cumhurbaşkanı kavgasıyla krizler çıktı” dedi.
Program sonunda Bakan Veysel Eroğlu'na hediye takdim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.