Konya Valiliği 9 ilçeyi uyardı! 24 saat sürecek
Konya Valiliği Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmeleri doğrultusunda kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısında bulundu. Sarı kodlu uyarı kapsamında Konya’nın güney kesimleri ile çevre illerde olumsuz hava koşullarının etkili olması bekleniyor.
KONYA VALİLİĞİ 9 İLÇEYİ UYARDI
Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre 26 Ocak 2026 Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren, Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır, Derebucak, Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde güney yönlerden 50-70 km/saat, yüksek kesimlerde ise yer yer 80-90 km/saat hızında kuvvetli rüzgâr ve fırtına bekleniyor.
Uyarının 27 Ocak 2026 Salı günü saat 15.00’e kadar devam edeceği bildirildi. Konya Valiliği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.
Konya Valiliği, vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün duyurularını takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını istedi.
KONYA VALİLİĞİ X HESABINDAN PAYLAŞTI
Meteorolojik Uyarı ⚠️
— Konya Valiliği (@TCKonyaValiligi) January 26, 2026
Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor❗️
????Çatı Uçması,
????Ağaç veya Direklerin Devrilmesi,
????Ulaşımda Aksamalar,
????Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi
gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem… pic.twitter.com/N6Ut7lAY6p
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.