Konya Valiliğinden AVM kararları

Konya Valiliğinden AVM kararları
Konya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile AVM’lerin oturma, bekleme, dinlenme amaçlı ortak kullanılan alanları ile ilgili genelge yayımlandı.

Konya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile AVM’lerin oturma, bekleme, dinlenme amaçlı ortak kullanılan alanları ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgede şunlar yer aldı:

 “Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunca hazırlanan “AVM ve AVM İçindeki İş Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler Rehberi”nin AVM Giriş/Çıkış Kapıları ve Genel Alanlara Yönelik Önlemler” başlığında yukarıda belirtilen hususların aşağıdaki şekilde revize edilmesi istenilmiş olup; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıdaki belirtilen kararın alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda,

1. Dinlenme alanlarında sosyal mesafe kurallarına göre işaretleme yapılacaktır. Mescitler COVID19 Kapsamında Camilerde Uygulanacak Tedbirlere göre, Oto Kuaförü ve OtoYıkamalar, kendi sektörleri ile ilgili yayınlanan tedbirlere göre çalışacaktır.

2. Valeler eldiven kullanmayacak, her araç teslim alma ve teslim etme hizmetinden önce ve sonra ellerini uygun antiseptik ile temizleyecektir. Valeler araçlara maskesiz binmeyecektir. Alınan bu kararın bilgi için Valilik Makamına; gereği için Büyükşehir Belediye Başkanlığına, İlçe Kaymakamlıklarına, İlçe Belediye Başkanlıklarına, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Oda Başkanlıklarına gönderilmesine karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.