Konya Ve Çevresinde Gece-gündüz Sıcaklık Farkı Artıyor

Konya Ve Çevresinde Gece-gündüz Sıcaklık Farkı Artıyor
Bölge geneli için buzlanma ve don uyarısı yapıldı

 Konya ve çevresinde gece sıcaklıklarının 3-5 derece daha azalacağı, gündüz sıcaklıklarının ise 2-4 derece artacağı belirtildi.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin parçalı az bulutlu, bu sabah ve yarın gece saatleri puslu, yer yer sisli geçeceği, en yüksek hava sıcaklığının kent merkezinde 6 derece olacağı belirtildi. 

Bölge genelinde buzlanma ve don olayının beklendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Gece sıcaklıklarının 3-5 derece azalması, gündüz sıcaklıklarının ise yarından itibaren 2-4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinden itibaren bölge genelinde (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray) buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir."

Öte yandan, gece-gündüz sıcaklık farkının artışına bağlı olarak nezle ve gribal enfeksiyonlara karşı da dikkatli olunması gerekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.