Konya yerli otomobil fabrikasına talip

Konya yerli otomobil fabrikasına talip
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükçü, Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasına Konya olarak ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükçü, Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasına Konya olarak ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. 
KSO Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın katılımıyla Konya Organize Sanayi Bölgesinde düzenlediği basın toplantısında yerli otomobille ilgili gelişmeleri heyecanla takip ettiklerini belirtti. Sektörün Türkiye’de gelişirken, Konya’da da büyüdüğünü, zaman içerisinde Konya’da bir otomobilin en kritik parçalarını üretecek bir yapıya kavuştuğunu vurgulayan Kütükçü, “Şehir olarak otomotiv yan sanayi sektöründe, biri traktör üretimi ile ana sanayi üreticisi, 400’ü otomotiv yan sanayi üreticisi, bin civarındaki hizmet sağlayıcısı olan yaklaşık bin 400 firma ile, Türkiye genelinde güçlü bir konuma sahibiz. Konya otomotiv sanayi, rekabetçi maliyetlerle esnek üretim yapabilme yeteneğine sahip, ihracat deneyimi olan, teknoloji düzeyi yüksek bir sektör haline gelmiştir. Bugün motor gömlekleri, piston, motor subap, krank, rot ve rotil, hidrolik pompa, silindir kapağı, segman, karter, dingil, balata, manifold, ayna mahruti, fren ekipmanları, emniyet aksamları, radyatör, otomotiv saç parçaları gibi pek çok alanda rekabetçi bir şekilde üretim yapıyoruz” dedi.

“YERLİ OTOMOBİL FABRİKASINA TALİBİZ”
Yerli otomobil fabrikasına talip olduklarını dile getiren Memiş Kütükçü, şunları söyledi: 
“İşte bunun için biz Konya olarak, Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasına ev sahipliği yapmak, yerli otomobile Anadolu’nun damgasını vurmak istiyoruz. Konya, sanayicilik kültürü, otomotiv yedek parçada güçlü sanayi altyapısı, 5 üniversitesinde nitelikli insan kaynağı potansiyeli, 2 teknoloji geliştirme bölgesinde nitelikli bilgi üretme kapasitesi, coğrafi konumu, deprem riskinin en az olduğu bir bölgede olması, tüm lojistik kanallarla bağlantılı olması gibi avantajlarından dolayı Türkiye’nin ilk milli otomobilinin üretilebileceği en uygun Anadolu şehridir. Marmara havzasının ağır sanayi yatırımlarından dolayı artık sıkıştığını, sürdürülebilir kalkınma için Türkiye’nin sanayiyi Konya gibi Anadolu’daki yeni merkezlere doğru kaydırması gerektiğini çeşitli vesilelerle ifade ediyoruz." 
İş dünyası olarak bu sürecin çok iyi okunması ve yönetilmesi gerektiğini düşündüklerini anlatan Kütükçü, sözlerini şöyle tamamladı: 
"Şimdi Türkiye’nin önünde, Anadolu’yu yeniden şaha kaldırmak için yeni bir fırsat var. Dolayısıyla 50 yıl önceki yerli otomobil serüveni, bugün yeniden hepimizin heyecanını tazelerken, Türkiye bu yatırımı mutlaka Anadolu’ya yapmalıdır. Anadolu’da en uygun yer de, oluşmaya başlayan 2. Marmara havzasının merkez şehirlerinden biri olan Konya’dır. Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak, yerli otomobil yatırımı için talep edilen büyüklükte arsa tahsisi yapmaya, gerekli tüm altyapıyı oluşturmaya hazırız” 

888.jpg
Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da yaptıkları konuşmada, yerli otomobil fabrikasının Konya’ya kazandırılması için yoğun çaba göstereceklerini bildirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.