Konya Zülbiyesi mi, Konya Sülbiyesi mi? Peki nasıl yapılır?

Konya Zülbiyesi mi, Konya Sülbiyesi mi? Peki nasıl yapılır?
Konya Zülbiyesi diğer adıyla Konya Sülbiyesi Türkiye'nin önemli gastronomi kenti Konya'nın "coğrafi işaret" tescilli yemekleri arasında yer alıyor. Peki Konya Zülbiyesi nasıl yapılır?

"Konya Zülbiyesi" diğer adıyla "Konya Sülbiyesi" önemli gastronomi kenti Konya'nın "coğrafi işaret" tescilli yemekleri arasında yer alıyor.

Konya Zülbiyesi / Konya Sülbiyesi kaburga ve ön kol karışımından hazırlanan kuşbaşı kuzu eti ile arpacık soğan kullanılarak hazırlanan bir çeşit yahnidir.

Konya Zülbiyesi / Konya Sülbiyesinin geçmişi eskiye dayanır. Konya mutfak kültürünün önemli yemeklerinden birisidir. Üretimi, coğrafi sınıra özgü koşullar barındırır.

Bu sebeplerle Konya Zülbiyesi / Konya Sülbiyesinin, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.

4 KİŞİLİK KONYA ZÜLBİYESİ KONYA SÜLBİYESİ İÇİN MALZEMELER

  • 500 g kuşbaşı kuzu eti (kaburga ve ön kol karışımından hazırlanan)
  • 500 ml su
  • 500 g arpacık soğan
  • 100 g tereyağı
  • 10 g domates salçası
  • 8 g tuz
  • 5 g karabiber

konya-zulbiyesi.jpeg

YAPILIŞI

Kaburga ve ön kol karışımından hazırlanan kuşbaşı kuzu etleri 500 ml suya konularak 30 dakika haşlanır.

Başka bir kapta tereyağı ile arpacık soğanlar 10 dakika orta ateşte kavurulur, karabiber ve salça ilave edilerek 5 dakika daha karıştırılarak kavrulur.

Haşlanan et, diğer bileşenlerin üzerine konur ve üzerlerine haşlanan etin suyu gezdirilir.

Tuz ilave edilerek hafif ateşte 40 - 50 dakika pişirildikten sonra Konya Zülbiyesinin / Konya Sülbiyesinin servisi, sıcak olarak yapılır.

Afiyet olsun...

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.