Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması İkmali Projesi

Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması İkmali Projesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Proje, ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 6 milyon lira katkı sağlayacak ve 495 kişiye de istihdam alanı temin edecek"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tamamlanan Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması Projesinin ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 6 milyon lira katkı sağlayacağını ve 495 kişiye de istihdam alanı temin edeceğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Antalya'da inşa edilen Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması İkmali Projesi, Antalya'nın Doyran Beldesinin 22 kilometre kuzey batısında yer alıyor.

Projenin devreye girmesiyle Sinandeğirmenleri mevkiinde 4 bin 130 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Karadere Barajının gövde dolgusu, sulama hattı, su alma yapısı, dipsavak vana odası, kret ulaşım yolu köprüsü imalatları tamamlanarak, baraj inşaatında yüzde 100 fiziki gerçekleşme sağlandı.

- Orman yangınlarını söndürmek için de kullanılacak

Açıklamada, değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, barajın yangına hassas bölge olan Antalya'da orman yangınlarını söndürme maksatlı da kullanılacağını belirtti.

Bakan Eroğlu, "Baraj inşaatında sadece dipsavak cebri boru imalatı kaldı. Feyezan sezonunun bitmesini müteakiben bu işi de hemen tamamlayarak barajda su tutma işlemini başlatacağız." ifadesini kullandı.

Projenin devreye alınması ile bu yılın birim fiyatları ile dekar başına bin 420 lira gelir artışı sağlanacağını ifade eden Eroğlu, "Proje, ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 6 milyon lira katkı sağlayacak ve 495 kişiye de istihdam alanı temin edecek." bilgisini verdi.

Baraj ikmalinin 2014 yılında 6 milyon 440 bin liraya ihale edildiğini belirten Eroğlu, "Baraj temelden 42,3 metre yükseklikle inşa edildi. Antalya'da yeni bir barajı daha tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Antalya'da ne kadar baraj gölet ihtiyacı varsa, hepsini yapmaya kararlıyız. Antalya'nın bereketli toprakları suyla buluşmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.