Konya'da 12 Kasım'da Gazze için insan zinciri oluşturulacak

Konya'da 12 Kasım'da Gazze için insan zinciri oluşturulacak
Konya'da İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye destek vermek amacıyla insan zinciri oluşturulacak

Konya'da 12 Kasım'da Gazze için insan zinciri oluşturulacak. Filistin İnisiyatifince, İsrail'in saldırılarına dikkati çekmek ve Gazze'ye destek vermek amacıyla 12 Kasım Pazar günü başta Konya, İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok kentte "El Ele Gazze Şeridi" eylemi düzenlenecek.

Konya'daki eylemin başlangıç noktası Mevlana Meydanı olarak belirlendi.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak saat 15.00'te düzenlenecek eylemlerde, Filistin destekçileri bir araya gelecek. Belirlenen caddelerden uzayıp gidecek kalabalıklar, el ele tutuşup insan zinciri oluşturarak dikkati çekici bir eyleme imza atacak. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler, omuzlarında ise kefiyeler taşıyacak binlerce katılımcı, Gazze'deki direnişe desteklerini gönderirken, İsrail'in zulmünü lanetleyecek.

SANATÇILARDAN DESTEK

Öte yandan, Filistin İnisiyatifi kurucuları Bekir Develi, Ümit Sönmez, Esra Elönü, Nuriye Çakmak Çelik, Demet Tezcan, İsmail Halis, Sertaç Güngör, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Merve Safa Likoğlu, Merve Gülcemal, Mehmet Ali Aslan, Yavuz Yiğit ve Yusuf Ziya Çataklı, insan zincirinin bir halkası olmaları için vatandaşlara sosyal medyadan çağrı yaptı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.