Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Konya'da, Kültürpark içerisindeki amfi tiyatroda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konya'da, Kültürpark içerisindeki amfi tiyatroda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Vahdettin Özkan, Türk milletinin tarihindeki en parlak başarılardan Cumhuriyet'in ilanının 97. yılının büyük coşkuyla kutlandığını söyledi.

Cumhuriyet'in, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu ifade eden Özkan, "Cumhuriyetimiz, mana ve gücünü milletimizin iradesinden almaktadır. Cumhuriyet, büyük bir imanla gerçekleşen kurtuluş mücadelesinin en önemli meyvesi ve eseridir." diye konuştu.

Özkan, Cumhuriyet misakının temelinin, ülkesine sadakatle bağlı vatandaşların eşitlik ve özgürlük fikriyle oluştuğunu belirtti.

Bugün de Kurtuluş Savaşı ruhuyla, küresel zalimlerin maşası terör örgütlerinin ülkeye fitne sokmalarına izin verilmeyeceğini vurgulayan Özkan, "Milletimizin 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanetine direnişiyle demokrasisinden, bölünmez bütünlüğünden ve inancından vazgeçmediğini bir kez daha dünyaya göstermiş olduk." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalar, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle sona erdi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

konya-kultur-parkta-29-ekim-1.jpgkonya-kultur-parkta-29-ekim-3.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.