Konya'da 30 üniversite öğrencisi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Konya'da 30 üniversite öğrencisi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı
Konya'da yedikleri yemekten zehirlendikleri iddia edilen 30 üniversite öğrencisi hastanelere götürüldü.

Konya'da yedikleri yemekten zehirlendikleri iddia edilen 30 üniversite öğrencisi hastanelere götürüldü.

Merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi'ndeki KTO Karatay Üniversitesi yemekhanesinde yemek yiyen öğrencilerden bir kısmında, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti görüldü.

Bunun üzerine üniversite yetkilileri 112 Acil Servis ekibinden yardım istedi. Ambulansla gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan 30 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

kto-karatay-2.jpg

KTO Karatay Üniversitesi'nden yapılana açıklamada ise şöyle denildi:

"Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, hizmet sağladığı birçok alanda Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmekte ve hijyen kurallarına azami düzeyde önem vererek gerekli kalite süreçlerini başarıyla yürütmektedir.

Kampüsteki yeme-içme faaliyetlerinin müstecirler tarafından yürütüldüğü üniversitemizde bugüne kadar yaşanmamış üzücü bir olay vuku bulmuş ve 01 Şubat Salı günü üniversitemiz yemekhanesinde yemek yiyen bazı öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ve kamp için üniversitemizde bulunan lise öğrencileri yedikleri yemekten etkilenmiştir. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle üniversitemiz sağlık hizmetlerine başvuran 60’ın üzerindeki kişiye anında tıbbi müdahalede bulunularak hastaneye sevkleri sağlanmıştır. Şu anda farklı hastanelerde tedavi altında bulunan hastalarımızın hayati tehlikeleri bulunmamakta ve tedavi süreçleri üniversitemiz tarafından yakinen takip edilmektedir.

Üniversitemiz sürecin sağlıklı yürütülebilmesi adına hızla aksiyon alarak tüm paydaşlarını resmi iletişim kanalları vasıtasıyla bilgilendirmiş, sürekli olarak takibi yapılan yemeklerin numuneleri ilgili kamu kurumlarıyla paylaşılmış ve laboratuvar analiz sonuçları beklenmektedir. Ayrıca üniversitemiz yemekhanesinde bugün yemek yiyen kişiler tek tek aranarak sağlık durumları kontrol edilmiştir.

KTO Karatay Üniversitesi olarak son hastamız hastaneden çıkana kadar süreci yakından takip edeceğimizi belirtiyor ve bu üzücü olaydan etkilenen tüm hastalarımıza acil şifalar diliyoruz."

Zehirlenme olayı sonrası yemekhaneden yemek örneklerinin alınarak ilgili birimlere gönderildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.