Konya'da 338 komisyon YKS öğrencilerinin yanında

Konya'da 338 komisyon YKS öğrencilerinin yanında
YKS, tercih döneminde öğrencilere rehberlik hizmeti sunmak üzere Konya genelindeki liselerde oluşturulan 304, rehberlik araştırma merkezlerinde de oluşturulan 34, toplam 338 komisyon, öğrencileri bu dönemde de yalnız bırakmıyor.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih döneminde öğrencilere rehberlik hizmeti sunmak üzere Konya genelindeki liselerde oluşturulan 304, rehberlik araştırma merkezlerinde de oluşturulan 34, toplam 338 komisyon, öğrencileri bu dönemde de yalnız bırakmıyor.

YKS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 27 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan tercih başvuruları, 08 Ağustos 2023 tarihine kadar sürecek.

1.png

Psikolojik danışmanlar/rehber öğretmenler, tercih danışmanlığı süresince öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik edecek. Tercih edilecek üniversitelerin, özel durumu olan öğrencilere ilişkin koşulları detaylı bir şekilde aktarılacak.

YKS’ye giren tüm öğrencilere tercih döneminin son gününe kadar hizmet verecek bu komisyonların önemine değinen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, doğru ve bilinçli bir tercihin gençlerimizin bundan sonraki hayatları için belirleyici olacağını ifade etti. Komisyonlarda görev alan eğitim yöneticisi ve öğretmenlere de teşekkür ederek tercih döneminin YKS’ye giren tüm öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

8.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.