Konya’da 4 bin 41 test yapıldı

Konya’da 4 bin 41 test yapıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya’da 4 bin 41 test yapıldığını, pozitif vakaların ise yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve Konya İl Başkanı Hasan Angı, başkanlık binasında düzenledikleri basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Herkesin kendisini pozitif bir vaka olarak görmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Salgının başladığı günden itibaren Türkiye olarak başarılı çalışma yürütüyoruz. En önemli etken vatandaşların kendisini izole etmesidir. Hepimiz birer birey olarak sorumluluğumuzun olduğu bilinci ile hareket etmeliyiz. Herkes kendini pozitif vaka gibi görüp buna göre hareket etmeli ve bu şuurla hareket etmeliyiz” dedi.

‘KONYA SOKAKLARI BOŞ DEĞİL’

Herkesin kendisini izole etmesi gerektiği ve evde kalmanın önemine değinen Leyla Şahin Usta, Konya’da istediği boşluğu göremediğini dile getirerek, “Maalesef Konya sokaklarında istediğim boşluğu görmüyorum. Trafikte ciddi bir hareketlilik var. Önümüzdeki 10 gün gerçekten çok önemli. Bu süreci lütfen evlerimizde geçirelim. Çalışma ortamındaki arkadaşlarımızın maske kullanmaları ve sosyal mesafeyi koruması gerekmektedir. Konyalıların hassas davranacağını ve sokaklardaki yoğunluğun azalacağını umut ediyorum” diye konuştu.

İşte Konya’daki vaka sayısıİşte Konya’daki vaka sayısı

YATAK KAPASİTESİ YETERLİ, DOLULUK YÜZDE 40

Konya’da bulunan hastanelerin ilçelerle beraber yaklaşık 7 bin yatak kapasitesinin olduğunu ve hastanelerin durumunun iyi olduğunu kaydeden Usta, “Konya özeline baktığımız zaman sadece şehir merkezindeki yatak kapasitesi 5 bin, ilçelerle birlikte bu rakam 7 binin üzerinde. Doluluk oranımız ise yüzde 40 civarında. Fakat bu rahatlık bizleri rehavete kaptırmasın. Hastanelerimizin bu rahatlıkla çalışması için acil durumu olmayanların hastanelere gitmemesi gerekiyor. Hekim ve sağlık çalışanlarımızın da yoğunluğunu azaltmak ve kendimizi korumak için acil durumda olmayanların hastanelere gitmemesini ifade ediyoruz. Bu süreçte 65 yaş üstü de hassasiyet göstererek evde kalmalılar. Bizler Vefa Destek Programlarımızla organize bir şekilde çalışarak ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

‘EVE GÖNDERİLEN VATANDAŞLAR TAKİP EDİLİYOR’

Leyla Şahin Usta, Konya’da bulunan pozitif vakaların yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı olduğunu aktararak, “Konya içinden kaynaklı vaka sayımız çok az. Yurtlarımızı dün gece itibariyle boşalttık ve sonucu negatif çıkan vatandaşlarımızı AFAD yardımı ile evlerine gönderdik. Fakat takipleri devam ediyor. Kendilerine evde kalmaları gerektiğine dair belgeler imzalattık ve bu süreci evlerinde geçirecekler. Tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ACİL DURUMU OLMAYAN HASTANEYE GİTMESİN’

Pozitif vakaların ise tedavi süreçlerinin hızlı bir şekilde başladığını kaydeden Usta, “Şikayeti olsun yada olmasın yayma riskleri olmasından dolayı pozitif vakalarımızı hemen tedavi altına aldık. Pozitif vakaların testleri tekrarlanacak ve bir süre daha tedavileri devam edecek. Lütfen acil durumu olmayan vatandaşlarımız hastanelere gitmesinler. Hem bulaşma riskini göz önüne alsınlar hem de yoğunluklar oluşması” dedi.

‘POZİTİFLERİN YÜZDE 10’U KONYALI’

Usta panik yapılmaması gerektiğini ancak bu durumun rehavete dönüşmesine izin vermemek gerektiğini ifade ederek, “Pozitif vakalar bizleri paniğe sevk etmemeli. Evde kalma sürecimizi devam ettirmek durumundayız. Bu süreç vaka sayısını ve vefat sayısının belirleyecek bir süreç ve bizim elimizde olan bir durum. Evlerimizde kalmaya devam etmeliyiz. Konya’daki 584 vakadan yüzde 10’u Konyalı. Bunlarda yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı vakalar. Konya’da toplamda 4 bin 41 test yapıldı, 60 yaşının altında ise ölüm görülmedi” şeklinde konuştu. Dilhan Dumanoğlu


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.