Konya’da 466 milyon liralık tesisin temeli atıldı

Konya’da 466 milyon liralık tesisin temeli atıldı
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:"70 sente muhtaç olan Türkiye'den, bugün her türlü sanayisini kuran, insansız hava aracını, Altay tankını, Atak helikopterini yapan güçlü bir Türkiye var.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "70 sente muhtaç olan Türkiye'den, bugün her türlü sanayisini kuran, insansız hava aracını, Altay tankını, Atak helikopterini yapan güçlü bir Türkiye var. Artık gündemi belirleyen bir Türkiye var." dedi.

Eroğlu, Konya'nın Ereğli ilçesinde, Ereğli Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İvriz Sağ Sahil Sulaması Temel Atma Merasimi" ile "Orman Mahallelilerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı" törenine katıldı.

Eroğlu, buradaki konuşmasında, AK Parti iktidarınca, ülkede büyük yatırım ve hizmetlerin hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye'nin parasının eskiden değerinin olmadığını, pasaportunun da itibarının bulunmadığını belirten Eroğlu, "Faiz lobisi vardı. Çalışanın, üretenin alın terinin yüzde 86'sını faiz lobisi hortumluyordu. Allah'a şükür, Recep Tayyip Erdoğan bu faiz lobisinin hortumunu Konya baltasıyla kesiverdi." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Türkiye'de büyük yatırımların yapıldığını, bunun da dışarıdan kendi kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini aktararak, şöyle konuştu:

"IMF'ye bizden önce 23,5 milyar dolar borç takmışlar. Onu da ödedik. Hatta bunu ödediğimiz zaman dünya şaşırdı. Cumhurbaşkanımız yurt dışı ziyaretinden sonra Bakanlar Kurulunda, 'IMF bizden 5 milyar dolar borç istiyor. Ne yapalım' diye sordu. Biz de 'verelim' dedik. Türkiye işte bu. 70 sente muhtaç olan Türkiye'den, bugün her türlü sanayisini kuran insansız hava aracını, Altay tankını, Atak helikopterini yapan güçlü bir Türkiye var. Artık gündemi belirleyen bir Türkiye var. Bunlarla gurur duymamız lazım."

AK Parti iktidarından önce, bir göletin çok yüksek maliyetlerle inşa edildiğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

"CHP'nin cemaziyelevvelini biliyoruz. Çok iyi biliyoruz. Bir Yuvacık Barajı yaptılar, 4,5 milyar dolar hazineye yük yüklediler. Bunu bilmenizde ve hatırlatmakta fayda var. Orada çok daha basit bir arıtma tesisini 146 milyon dolara bitirdiler. Biz, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken öz kaynaklarla ondan daha büyük ve ileri teknolojiyle, arıtma tesisini 15 milyon liraya bitirdik. Nereden, nereye. İşte aradaki fark bu. Eski Türkiye'de bir gölet, 22 yılda 45 trilyona bitiyordu. Sulama hariç Şimdi aynı göleti biz sulaması dahil 18 ayda 4,5 milyon liraya bitiriyoruz. Dolayısıyla o hortumlarda kesildi."

- "Eski defterleri karıştırmayalım"

Veysel Eroğlu, ihale lobisinin hortumlarının da kesildiğini, oradan artan paranın da millete hizmet olarak geri döndüğünü anlatarak, şunları kaydetti:

"Şimdi birisi konuşup duruyor. Partinin sövücüleri de ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyorlar. Siyasetin seviyesini ne kadar aşağı çektiler. Bunları zaten millet anlıyor. Şimdi o genel başkan, SSK'nın başındayken bir ilaç kaç liraydı? O tarihte çocuğum hastaydı bir antibiyotik aldık. O tarihte 63 milyona almıştım. Altı sıfır atarsak 63 liraya aldık. Şimdi geçen gün sordum o ilaç kaç lira? 11 lira. Bu para kimin cebinden çıkıyordu? Konuşmasın Allah aşkına, eski defterleri karıştırmayalım. İşimize bakalım. Bizim vaktimi yok. İş yapacağız, millete hizmet edeceğiz."

Eroğlu, konuşmaların ardından butona basarak yapılacak tesisin temelini attı, ardından orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı.

Programa, AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Hüsnüye Erdoğan, Mehmet Babaoğlu ile Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.