Konya'da 527 sanığın yargılanması sürüyor

Konya'da 527 sanığın yargılanması sürüyor
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 527 sanığın yargılanmasına devam edildi

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 175'i tutuklu 527 sanığın yargılanması devam ediyor.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşması, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti. Duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Etkin pişmanlıktan yararlanan tutuksuz sanıklardan İdris E, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim gördüğü sırada örgütte çeşitli görevler üstlendiğini söyledi.

Örgütün asıl niyetini önceden göremediğini savunan İdris E, "Örgütün içinde bulunduğum dönemde bu yapının bir terör örgütü olduğunu göremediğim için pişmanım." dedi.

Etkin pişmanlıktan yararlanan tutuksuz sanıklardan Şahin G. ise üniversite eğitimi için geldiği Konya'da örgüte hizmet edecek görevler üstlendiğini anlattı.

Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarındaki üniversite öğrencilerinin örgüte kazandırılması için çalıştığını itiraf eden Şahin G, ayrıca askeri okullar ve polis okullarındaki öğrencilere yönelik "şehir dışı talebe mesullüğü" yaptığını kaydetti.

- "Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyor, CD'lerini izliyorduk"

Sanık Şahin G, İstanbul Deniz Harp Okulu'ndaki 2 öğrenciye "abilik" yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"20 günde veya ayda bir İstanbul'a gidip, örgüt tarafından önceden belirlenen buluşma evlerinde abilik yaptığım iki öğrenciyle görüştüm. Buluştuğumuzda Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyor, CD'lerini izliyorduk. Risale-i Nur ile hadisler de okuyorduk. Örgütün okullara yerleştirdiği bu öğrencilerle örgüt bağını devam ettiriyor, örgütten kopmalarını önlüyorduk."

Şahin G, 2015 yılının ortasında örgütle bağlantısını kestiğini, istemeden de olsa bu yapıya hizmet ettiği için pişman olduğunu bildirdi.

Tutuksuz sanıklardan Ebru A. da 2009 yılında örgütün dershanelerinde çalışmaya başladığını aktardı.

Bu süreçte, her cuma yapılan öğretmen sohbetlerine katıldığını dile getiren Ebru A, burada Fetullah Gülen’in kitaplarının okunduğunu, CD'lerinin izlendiğini söyledi.

Mahkeme Başkanının, "Örgüt için yardım topladın mı?" şeklindeki sorusu üzerine Ebru A, "Yasa dışı hiçbir faaliyete katılmadım." yanıtını verdi.

Başkanın, "2009-2014 yılları arasında dershanelerinde öğretmenlik yapacaksın ve hiçbir etkinliklerine katılmayacaksın. Biz de buna inanacağız öyle mi?" şeklindeki sorusuna Ebru A, "Ben yaptıklarımın suç olmadığını düşünüyorum." cevabını verdi.

Duruşma, yarın sanıkların dinlenmesiyle devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.