Konya’da 6 Ayda 15 Fabrika Açıldı

Konya’da 6 Ayda  15 Fabrika Açıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu yılın 6 ayında faaliyete geçen OSB’lerdeki 583 üretim tesisinin ismini açıkladı. Varank’ın açıkladığı listede Konya’dan 15 firma yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu yılın 6 ayında OSB’lerdeki 583 üretim tesisinin isimlerini açıkladı. Varank’ın açıkladığı listede Konya’dan 15 firma yer aldı.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılın ilk 6 ayında 583 fabrikanın hizmete girdiğini açıklamasının ardından muhalefetten gelen "Bir günde 3 fabrika mı açılıyor?" eleştirilerine üretim tesislerinin isimlerini tek tek açıklayarak yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta düzenlenen "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tarafından İşletmeye Alınan Hidroelektrik Santrallerinin Toplu Açılış Töreni"ne Vahdettin Köşkü'nden video konferans yöntemiyle katılmış, burada yaptığı açıklamada, son 6 ayda 583 yeni fabrikanın hizmete girdiğini söylemişti.

‘BUNLAR NEREDE, YERİNİ GÖSTERSİNLER’

Bu açıklamanın ardından muhalefetten, "Bir günde 3 fabrika mı açılıyor? Bunlar nerede, yerini göstersinler." şeklinde eleştiriler gelmiş ve konu soru önergeleriyle TBMM gündemine taşınmıştı. Bunun üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medyadan açıklama yaparak, muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi.

KLAVEYEYİ BIRAK SAHAYA BAK

“Yılın ilk yarısında, sadece OSB'lerde 583 üretim tesisi ruhsat alarak faaliyete geçti. Ülkesinden bihaber ezberciler gerçekleri görmek için klavyelerini bırakıp sahalara inebilir. Ülkemizde yatırım ve üretim iştahı güçlü şekilde devam ediyor” dedi. Mesajının devamında, "Ülkemizde yatırım ve üretim iştahı güçlü şekilde devam ediyor." değerlendirmesinde bulunan Varank, açılan 583 tesisin tam listesinin yer aldığı videoyu da yayınladı.

KONYA’DAN 15 FİRMA

Bakan Varank’ın yayınladığı videodaki 583 firma arasında Konya’dan 15 firma yer aldı. İşte o firmalar: Hasan Hüseyin Yıldırım Esma Gofret (Akşehir Organize Sanayi Bölgesi), Karaerler Metalurji Tarım Petrol Ürünleri Tarım Petrol Ürünleri Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Şti. (Konya OSB), TTT Otomotiv Nak. İç. ve Dış. Tic. Ltd. Şti. (Konya OSB), İlksan Dorse (Konya 1. OSB), Senkap Ambalaj Plastik Tarım Elk. Hidr. Ltd. Şti. (Konya OSB), Isıser Isı Sanayi (Konya Birinci OSB), Mimler İnşaat Ltd. Şti. (Konya 1. OSB), Erkuşlar Makine ve El Aletleri A.Ş. (Seydişehir Organize Sanayi Bölgesi), MSC Gıda Ürünleri İnş. Teks. San. ve Tic. Aş. (Ereğli Organize Sanayi Bölgesi), Özmedi İnş. San. Tic. Ltd. Şti. (Seydişehir Organize Sanayi Bölgesi), Polarpen PVC Doğrama Sist. Ltd. Şti. ( Seydişehir Organize Sanayi Bölgesi), Berberoğlu Süt Ürünleri ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. (Çumra Organize Sanayi Bölgesi), Durmuş Şanlı Hurda (Konya 1. OSB), Şafak Metal-Ali Şafak (Konya 1. OSB), Vural Dorse  (Konya 1. OSB). Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum