Konya'da 6 hırsızlık olayının 3 şüphelisi yakalandı

Konya'da 6 hırsızlık olayının 3 şüphelisi yakalandı
Konya’da asayiş ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. Son 7 günde gerçekleşen 5 farklı faili meçhul hırsızlık olayı ve bit oto hırsızlık olayının peşine düşen ekipler 3 şüpheliyi yakalayarak cezaevine gönderdi.

Konya’da Asayiş ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. Son bir hafta içerisinde gerçekleşen 5 farklı faili meçhul hırsızlık olayının peşine düşen ekipler 3 şüpheliyi yakalayarak cezaevine gönderdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, Huzur ve Güven Şehri Konya’da halkın huzur içinde yaşaması için gece gündüz demeden suçlularla mücadelesini sürdürüyor.

Konya da akşam saatlerinde babasını hastaneye getiren A.Y. sabaha kadar babasının sağlık sorunlarıyla uğraşmasının ardından sabah saat 07:00 civarında hastane bahçesine çıktığında arabasının yerinde olmadığını gördü. Olayı polis ekiplerine bildirmesi üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

YENİ ARABAM DİYEREK ÇALINTI ARABAYLA ARKADAŞLARINI GEZİNTİYE ÇIKARMIŞ

Hastane güzergahındaki tüm kameraları izleyen ekipler şüphelinin Sultan Mesud Mahallesi bölgesinde olduğunu tespit etti. Mahallede detaylı çalışma yapan ekipler çalıntı arabayı görerek aracın içindeki 3 kişiyi gözaltına aldı.

Şahısların alınan ifadesinde hırsızlık olayını A. U. nun gerçekleştirdiği ve arkadaşlarının yanına giderek “yeni araba aldım hadi sizi yeni arabamla gezdireyim” dediği ortaya çıktı.

ÇALDIĞI ARABAYLA ESKİ İŞ YERİNDEN 370 BİN TL DEĞERİNDE MALZEME ÇALMIŞ

Bir diğer olayda akşam saatlerinde işe gitmek için Kozağaç Mahallesine aracını park eden D.D. sabah geldiğinde aracının olmadığını fark ederek olayı polis ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri kameraları inceleyerek şüphelinin Ateş Bazı Veli mahallesine gittiğini tespit etti.

Tespit edilen bölgede yapılan çalışmalarda bir iş yerinden 370 bin TL değerinde Alüminyum Döküm Kalıplar, Matkap ve Flex çalındığı anlaşıldı. İş yeri güvenlik kameraları izlendiğinde birkaç saat önce çalınan araç ile iş yerine gelindiği ve şüphelinin daha önce aynı iş yerinde çalışan F. G. olduğu tespit edildi. Şüphelinin peşine düşen polisler, şüpheliyi İhsaniye mahallesinde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

ANNESİNİN ARABASIYLA GEZMEYE DİYE ÇIKTI KAMYONLARIN AKÜLERİNİ ÇALDI

Annesinin arabasıyla arkadaşıma gidiyorum diyerek gezmeye çıkan hırsız, Sancak ve Ulubatlı Hasan mahallesinde 2 farklı kamyondan 4 adet akü çaldı.

Araç sahiplerinin olayı polis ekiplerine bildirmesi üzerine polisler çalışma başlattı. Çok sayıda güvenlik kamerasını izleyen ekipler, şüpheliyi ve aracını tespit ederek şüphelinin evinin bulunduğu bölgeye gitti.

Şüpheliyi hırsızlık olayının gerçekleştiği araçla gören polisler dur ihtarında bulundu ancak şüpheli kaçmaya başladı. Yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından şüpheli M. K. yakalanarak gözaltına alındı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Hırsızlık olaylarının gerçekleştiren A. U. , F. G. ve M. K. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.