Konya’da 68 yıllık vefa: Emanet flama yeniden köyünde

Konya’da 68 yıllık vefa: Emanet flama yeniden köyünde
 Editör
Konya'da 68 yıl önce Yavrukurt Oymağı'na ait olan flama 68 yılın ardından yeniden ait olduğu topraklara döndü.

1958'de Köstengil (Boğazören) İlkokulu'nda kurulan ve izcilik faaliyetlerini yürüten ‘Yavrukurt Oymağı'nın flaması, 68 yıl sonra yeniden köyüne teslim edildi.

flam-6.jpeg

ÖĞRETMEN SAİT ÖGE'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE KURULDU

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Köstengil (yeni adıyla Boğazören) Mahallesi, yıllar sonra anlamlı bir vefa buluşmasına sahne oldu. 1958 yılında Köstengil İlkokulu'nda görev yapan İvriz Köy Enstitüsü mezunu öğretmen Sait Öge'nin öncülüğünde kurulan Yavrukurt Oymağı'na ait flama, aradan geçen 68 yılın ardından yeniden ait olduğu topraklara döndü.

flam-1.jpeg

BUGÜN ANLAMLI BİR VEFA ÖRNEĞİYLE YENİDEN KÖSTENGİL'E KAZANDIRILDI

Yaklaşık 20 yıl önce taşımalı eğitim sistemine geçilmesinin ardından eğitim faaliyetlerine son verilen Köstengil İlkokulu'nun Yavrukurt Oymağı'na ait flama, okulun kapanmasının ardından yapılan bir ziyaret sırasında öğretmen Sait Öge'ye hediye edilmişti. Öge ailesi tarafından yıllarca büyük bir özenle muhafaza edilen 68 yıllık flama, bugün anlamlı bir vefa örneğiyle yeniden Köstengil'e kazandırıldı.

flam-4-001.jpeg

BULUŞMADA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Merhum öğretmen Sait Öge'nin ailesi tarafından yaklaşık 20 yıldır saklanan “Kulu Köstengil İlkokulu Yavrukurt Oymağı” yazılı flamayı, oğlu Ali Sait Öge babasının öğrencilerinden, bugün Nogay Türkleri Derneği Başkanı olarak görev yapan Abdurrahman Berkcan'a teslim etti. Flamayı teslim alan Abdurrahman Berkcan ise bu buluşmanın kendisi ve köyü açısından büyük anlam taşıdığını belirterek, merhum öğretmen Sait Öge'nin yıllar önce öğrencilerine ve köye bıraktığı izlerin bugün hala yaşadığını söyledi.

flam-2.jpeg

Berkcan, flamanın bundan sonra Köstengil Dernek Binası'nda, merhum öğretmen Sait Öge'nin fotoğrafıyla birlikte sergileneceğini ifade etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.