Konya’da Akıllı Bisiklet Sistemi yaygınlaşıyor

Konya’da Akıllı Bisiklet Sistemi yaygınlaşıyor
40 noktada 500 adet bisikletle Konyalılara hizmet veren “Akılı Bisiklet” sisteminde, bisiklet ve istasyon sayısı 2 katına çıkarılıyor


Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet şehri Konya’da “Akılı Bisiklet” sistemini yaygınlaştırıyor. Halihazırda 40 noktada 500 adet bisikletle Konyalılara hizmet veren bisiklet sisteminde yeni dönemde sayı 2 katına çıkarılarak 40 olan istasyon sayısı 80’e, 500 olan bisiklet sayısı da 1000’e yükselecek.

YENİ BİSİKLETLER İSTASYONLARDA

Konya’da yenilenen şehir içi bilboard ihalesi bünyesi kapsamında sayısı artırılan bisiklet istasyonlarında bisikletler yenilendi.  “Akıllı Bisiklet” sistemi kurulum çalışmaları tamamlandığında yeni kullanım ağıyla önümüzdeki günlerde yeniden hizmet vermeye başlayacak.

‘KONYA MOBİL’ UYGULAMASINDA

80 ayrı istasyondaki 1000 akıllı bisikleti kullanmak isteyen vatandaşlar daha önce olduğu gibi, nereden bisiklet alabileceklerini, nereye teslim edebileceklerini, istasyonda bisiklet ya da boş kilitleme alanı olup olmadığını cep telefonlarında yükledikleri Konya Büyükşehir Belediyesi ‘Mobil Konya Uygulaması’ndan öğrenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum