Konya’da ‘Amatör’ sporun emektarları:  Hüseyin Şahin (Müdür)

Konya’da ‘Amatör’ sporun emektarları:  Hüseyin Şahin (Müdür)
Konya Amatör sporunun “Müdür” lakaplı emektarı Hüseyin Şahin, 1973-1980 yılları arasında Konya İdmanyurdu Kulübünde 8 yıl malzemecilik yaptı. 1980’den itibaren de 40 yıldır Konya Demirspor’da malzemecilik görevini halen yerine getiriyor

 

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor emekçilerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da futbol başta olmak üzere amatör spora gönül ve emek vermiş isimleri tanıtıyor. Hüseyin Şahin’i tanıtan ASKF şu görüşlere yer verdi:

 

4.jpg

İSMİ DEMİRSPOR’LA ÖZDEŞLEŞTİ

“Amatör spor ailemizde; Hüseyin Şahin kim diye sorsanız kimse bilmez ama amatör futbolseverlere “Müdür” kim diye sorsanız onu tanımayan ve bilmeyen yoktur.

1960 doğumlu Hüseyin Şahin, okul yıllarında stadyumda antrenmanlarda kaçan topların peşinden koşarak amatör futbolla tanıştı. 1973-1980 yılları arasında Konya İdmanyurdu Kulübünde 8 yıl malzemecilik yaptı. 1980’den itibaren de 40 yıldır Konya Demirspor’da malzemecilik görevini halen yerine getiriyor.

Demirspor’da malzemecilik yaptığı süreç içinde masörlük belgesini de alan Hüseyin ağabey; Naci Renklibay, Köksal Gürler, Ömer Zengin, Mehmet Gül, İlhami Çoşkun, Sami Özdedeoğlu gibi hocalar ve amatör futbolun unutulmaz başkanlarından Ali Gözönü ile çalıştı. Bu şehre ve ülke sporuna sayısız futbolcu yetiştirilmesinde ki emeğini ve Demirspor’lu olmanın gururunu hiç bir şeye değişmedi.

İŞİNDE TİTİZDİR

Hüseyin Şahin malzemecilik konusunda çok titizdir. Demirspor’un soyunma odasının temizliği dillere destan, gıpta edilecek durumdadır. 40 yıl önceki prensipleri doğrultusunda çalışır ve malzeme konusunda başkan da dahil kimseye taviz vermez. Takımın yıllar önce giydiği klasik mavi çubuklu ve diğer formaları hala ilk günkü haliyle muhafaza eder. Onun literatüründe malzeme; kayboldu, çalındı, emanet ya da hediye verildi diye bir şey yoktur, sadece yırtılarak ya da eskiyerek kullanılmayacak durumda olan malzeme vardır.

Dile kolay bir kulüpte; 8 yıl, bir sonraki kulüpte 40 yıl olmak üzere; 60 yıllık ömrünün 48 yılını spora ve gençliğe hizmet yolunda tüketmek herkese nasip olmaz.” Spor Servisi

 

 

3.jpg

ÖNCE AHLAK, ÖNCE ALTYAPI

Hüseyin Şahin, Pusula’ya verdiği röportajda 48 yıllık serüvenini anlatırken sporcu gençlere “önce ahlak” kulüp yöneticilerine de “önce altyapı” tavsiyesinde bulunmuştu

MEŞİN YUVARLAKLA OKUL YILLARINDA TANIŞTIM
Okul yıllarında tattığım meşin yuvarlak sevgisi antrenmanları düzenle takip etmem ile devam etti. Antrenmanlarda kaçan topları yakalarken Nazif Sırıt’ın ilgisini çekmişim. Bundan sonra ona yardımcı olarak hem okula devam ettim hem de malzemecilik yaptım. 1973 yılından itibaren Yeşil-beyaz Konya İdmanyurdu’nun malzemeciliğini yaptım. Birçok deplasman sevincini ve hüznünü yaşadım ve İdmanyurdu kulübünde kongre üyeliğine kadar her alanda görev yaptım. Konya İdmanyurdu ile Konyaspor’un birleşmesinden sonra 1980 yılında ayrıldım.

BİRÇOK FUTBOLCUNUN YETİŞMESİNDE EMEĞİ OLMAKTAN GURURULUYUM Birleşmeden itibaren Demirspor malzemeciliği yapmaya başladım. 35 yıldır bu kulübün içerisinde görev yapmaktayım. Bu süreç içerisinde masörlük kursuna da katılıp belge aldım. Naci Renklibay, Köksal Gürler, Ömer Zengin, İlhami Çoşkun, Sami Özdedeoğlu gibi hocalar ve sporda dev bir başkan olan Ali Gözönü ile çalıştım. Bu şehrin, ülkenin futboluna birçok futbolcu yetişmesinde emeği olmanın gururunu duymaktayım.

EN MUTLU OLDUĞUM AN TAKIMIN KAZANMASI

En çok mutlu olduğum anlar deyince çalıştığım takımların galip gelmesi. En üzücü olayı ise Demirspor’da yetişip Karşıyaka’da profesyonel olan ve daha sonra Konyaspor’a transfer olmak için bonservisini almaya gidip dönerken kaza da vefat eden Burhan Yüceaktaş’ın genç yaşta vefatı oldu. Ankara Demirspor’a Kaleci Nevzat Dinçbudak, Konyaspor’a Kemal Güven ve Adem Ertul, Üniversitespor’a Doğan Çepnel, Gençlerbirliği’ne Ferhat Kiraz ilk aklıma gelenler. Ayrıca 2. ve 3.liglere de pek çok sporcu transfer oldu.

ÖNCE AHLAK

Gençlere ahlaklı olmalarını, sporu sevmelerini ve düzenli çalışmalarını öneririm. Spor yetkililerine de ısrarla alt yapıya önem vermelerini, alt yapıda uzmanlaşacak gönüllü ve istekli kişileri işbaşına getirmelerini öneririm.

2.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum