Konya’da ‘Amatör’ sporun emektarları: Önder Yıldırım (Sağlıkçı Önder)

Konya’da ‘Amatör’ sporun emektarları: Önder Yıldırım (Sağlıkçı Önder)
Konya amatör futbol camiasında herkes onu “Sağlıkçı Önder” olarak tanır. Ama o sağlık memuru mesleğini yapmadan önce amatör bir futbolcudur.

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor emekçilerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da futbol başta olmak üzere amatör spora gönül ve emek vermiş isimleri tanıtıyor. Önder Yıldırım’ı tanıtan ASKF şu görüşlere yer verdi:

AMATÖR FUTBOL OYNADI

Önder Yıldırım 1966 yılında Konya’da doğdu. Futbolculuk yaşamı Yolspor genç takımında başladı. Daha sonra Başhüyükspor ve Sağlıkspor’da yıllarca başarıyla mücadele etti. Sağlıkspor’da kısa bir süre antrenörlük de yaptı ve 1986 yılında girdiği Sağlık Müdürlüğünde ki memuriyet hayatını futbolculuğu ile beraber yürüttü. Evli ve 2 kız çocuk babasıdır.

Yıldırım; Sağlıkspor’da futbolu bıraktıktan sonra masör ve sağlık görevlisi olarak yıllarca sahalardan kopamadı. 2010 yılında geçici görevle Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne geçiş yaparak futbol sahalarının yanı sıra salon müsabakalarında da sağlık görevlisi olarak ilk günkü aşkla hizmetini devam ettirdi.

SIRADAN BİR SAĞLIK MEMURU DEĞİLDİR

Amatör futbol maçlarında görev yapan sağlık memuru arkadaşlarımıza kıyasla onu farklı kılan özellikler saymakla bitmez.

En başta amatör futbolcu olarak yıllarca sahalarda ter döktüğünden, sahadaki futbolcu sakatlandığında derhal müdahalesini yapar, tüm futbolcuları isimleri ile tanır ve öyle hitap eder. Saha içinde ya da dışında sağlık görevlisi lazım olduğunda görevliler, yöneticiler, antrenörler, futbolcular hatta seyirciler bile sağlıkçı diye hitap etmezler, yaşı küçükler “Önder Ağabey”, akranları ve yaşı büyükler ise “Önder” diye seslenerek saygılarını ve sevgilerini gösterirler.

TANIMADIĞI İSİM YOKTUR

Konya amatöründe merkez ve ilçeler olmak üzere tanımadığı eski-yeni yönetici ve antrenör yoktur. Önder Yıldırım çoğu kulübün tarihini bilir, geçmişte kim nerde futbol oynadı, yöneticilik ve antrenörlük yaptı, şuan ne yapıyorlar, sağlıkları ya da vefatları olmak üzere her şey ezberindedir. Bazı amatör spor kulüp yöneticileri ve antrenörleri kendisine çok takılırlar, elinin sıkılığını dile getirerek kızdırırlar ama başarılı olmazlar. Fakat Önder Yıldırım onlara asla kızmaz, sadece gülerek “Öcü” demesi herkesin hoşuna gider, güldürür. Amatör futbol aşkının yanı sıra sıkı bir Konyaspor sevdalısı olan Önder Yıldırım’ı daha uzun yıllar spor müsabakalarında görmek dileğiyle, sağlık ve mutluluklar dileriz.”

saglikci-onder-1.jpg

saglikci-onder-3.jpg

saglikci-onder-4.jpg

saglikci-onder-2.jpg

saglikci-onder-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum