Konya’da antikor testi yapılacak

Konya’da antikor testi yapılacak
Türkiye’de üretilen koronavirüs test kitlerinin ardından, virüse daha önce maruz kalınıp kalınmadığını tespit edecek antikor testleri Konya’da belirlenen hastanelerde gerçekleştirilecek.

Çin’in Vuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs pandemisinin ardından ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana yapılan çalışmalar sonucunda test kitleri Türkiye’de üretilmeye başlanmıştı. Koronavirüs test kitlerinin ardından, İstanbul Tıp Fakültesi Koronavirüs Laboratuvarı'nda antikor testi yapılmaya başlandı. Bu test sayesinde 'yalancı negatif' sonuçların önüne geçilebilecek ve asemptomatik olan, yani hastalığı hiçbir belirti olmadan atlatanlar tespit edilecek. Test, başta sağlık çalışanları olmak üzere pek çok kişiye uygulanacak. Önümüzdeki haftalarda ise daha önce enfekte olup hastalığı atlatanları tespit etmek için kullanılacak olan test kitleri Konya’da belirlenen hastanelerde gerçekleştirilecek.
GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Koronavirüsle mücadele kapsamında devam eden çalışmalar sonucunda, İstanbul Üniversitesinde kullanılmaya başlayan, asemptomatik ve daha önce koronavirüsü atlatmış vakaların tespiti için kullanılacak test kitlerinin Konya’da da yapılması için görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ise Sağlık Bakanlığı onayı bulunan testlerin uygulanması için Konya’da sağlık kuruluşların belirleneceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.