Konya'da atık suyun yüzde 80'ini arıtmayı başardık

Konya'da atık suyun yüzde 80'ini arıtmayı başardık
Başkan Uğur İbrahim Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün altyapı yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün 31 ilçedeki altyapı yatırımlarıyla ilgili temel atma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Başkan Altay'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Su temini konusunda da 31 ilçemizde çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Bugüne kadar toplam 900 su deposunun 480 adedinin tamir ve bakımını yaptık. Ömrünü dolduran 110 adet deponun yerine yenisini inşa ettik. Bunun yanında 80 adet kaptaj çalışması ve 28 adet terfi merkezi yaptık."

"Konya'da atık suyun yüzde 80'ini arıtmayı başardık. Bu Konya için büyük bir rakam. Hedefimiz yüzde 95 atık suyu arıtmak."

"Devam eden, bugün temelini atacağımız ve ihaleye çıkacağımız 53 alt yapı yatırımımızın toplam maliyeti 507 milyon 666 bin TL. Şehrimize değer katacak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlarımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum."  

"Beyşehir Gölü’nü korumak için Beyşehir, Derebucak, Hüyük ve Derbent ilçelerimizde bulunan 79 yerleşim yerinde 2026 yılına kadar 57 atık su arıtma tesisini hayata geçirerek bölgeden göle akan kirli suyun önüne geçerek doğal yapıyı koruyacağız. Şu anda havzada bulunan 4 atık su arıtma tesisi ile 7 yerleşim yerinden kaynaklanan atık sular arıtılıyor. Huğlu ve Üzümlü Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerimizin temelini attık, yapımı devam ediyor."

"2.3 milyon nüfusun yaşadığı 31 ilçemizde 36 milyon metre uzunluğundaki 6 farklı su şebekesini ve 3 binden fazla üst yapı tesisini sorunsuz bir şekilde kontrol ediyoruz. Su şebekelerindeki kayıp-kaçakları önlemek amacıyla yeni bir müdürlük kurduk. Araç-gereç ve teçzihat ekipmanlarını tamamladık. Bu ekibimizin çalışmasıyla Konya merkez ve 28 ilçe merkezinde kayıp kaçakları en aza indirerek 2020 yılında 13 milyon metreküp suyun boşa akmasını engelledik. Bu rakam Akşehir ve Çumra büyüklüğündeki iki yerleşim yerinin yıllık su ihtiyacını karşılayacak miktardadır."

Detaylar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.