Konya'da Avrupa Spor Haftası etkinliklerine start verildi

Konya'da Avrupa Spor Haftası etkinliklerine start verildi
Konya'da, Avrupa Spor Haftası kapsamında 'Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri' etkinliği, açılış töreniyle başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından merkez Selçuklu ilçesi Cumhuriyet Spor Sahası'nda düzenlenen etkinlikte, ateşleri ölçülerek alana giren sporcular, sosyal mesafe ve maske takarak spor yaptı.

23-30 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Avrupa Spor Haftası'nın tüm dünyada 23-30 Eylül tarihleri arasında coşkuyla kutlandığını söyledi.

Konya'da Avrupa Spor Haftası'nın bugün yapılan çeşitli etkinliklerle başladığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün burada hareketlilik bilincinin artırılması, 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızın sporla tanışması ve sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri için açılış programı düzenledik. Wushu, cimnastik ve atletizm branşındaki sporcuların gösterilerini izledik. Bu hafta kapsamında 30 Eylül'e kadar her gün 2-3 branşımızın faaliyetlerini izleyeceğiz. İnşallah sporcularımız, sosyal mesafeye dikkat ederek maskeli bir şekilde hijyen kuralları çerçevesinde bu haftayı en güzel şekilde kutlayacaklardır." Öte yandan gösterilere katılan çocuklar da bu tür etkinliklerin hedeflerine giden yolları aşmalarında kolaylık sağladığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.