Konya'da başkandan dikkat çeken uyarı: Dolandırıcılar cam balkondan geliyor
Konya’da son günlerde özellikle alüminyum doğrama, cam balkon ve demir doğama sektörleri üzerinden kaparo dolandırıcılığı girişimlerinin arttığı yönünde kendilerine çok sayıda ihbar ve şikayet geldiğini belirten Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Kadir Karabıyık, vatandaşları bu tür dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri yönünde uyardı.

KAPORAYI ALIP KAYIPLARA KARIŞABİLİYORLAR!
Odaya gelen şikayetler üzerine vatandaşı uyarma ihtiyacı hissettiklerini dile getiren Kadir Karabıyık, “Vatandaşlarımızdan, iş yaptırmayı düşündükleri firmaları sadece sosyal medya hesapları veya telefon görüşmeleriyle değerlendirmemelerini özellikle rica ediyorum. İş vermeden önce firmanın iş yerini mutlaka ziyaret etmelerini, vergi mükellefi olup olmadığını kontrol etmelerini ve mümkünse ilgili meslek odasına kayıt durumunu da araştırmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘UCUZA KANMAYIN, ARAŞTIRMADAN ALMAYIN’
“Dolandırıcılık mağduriyetlerinin önüne geçebilmek adına odamız da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır” diyen başkan Karabıyık, “İhtiyaç duyan vatandaşlarımız, sektörümüzde faaliyet gösteren firmaların oda kayıt durumu hakkında odamızdan bilgi alabilir, gerekli yönlendirmeleri talep edebilir. Unutulmamalıdır ki, yapılacak kısa bir araştırma hem maddi kayıpları hem de uzun sürecek mağduriyetleri önleyebilir” dedi.

‘DÜRÜST ESNAFIMIZ ZARAR GÖRMESİN’
Yapılacak olan işle ilgili kaparo göndermeden önce gerekli kontrollerin yapılması yönünde uyarılarını yineleyen Başkan Kadir Karabıyık, “Tüm hemşehrilerimizi kapora göndermeden önce gerekli kontrolleri yapmaya ve şüpheli durumlarda ilgili kurumlara başvurmaya davet ediyor, sektörümüzde dürüst ve emeğiyle çalışan esnafımızın da bu tür dolandırıcılık girişimleri nedeniyle zarar görmemesini temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.