Konya’da bayram havası yaşandı

Konya’da bayram havası yaşandı
Tam kapanmanın bitmesinin ardından Konya’da sokaklar ve caddeler doldu taştı. Özellikle Bedesten, Kayalı Park, Rampalı Çarşı ve Kültür Park gibi yerlerde yaşanan yoğunluk dikkat çekti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın sona ermesinin ardından Konyalılar soluğu dışarda aldı.

Havanın da güzel olması ile birlikte şehrin önemli yerlerinde ciddi kalabalıklar meydana geldi. Rampalı Çarşı’da oluşan yoğunluğun henüz bir etkisi olmadığını belirten Elif Ayakkabı Sahibi Ahmet Dölek, “İnsanlar 2 haftadan fazla süredir evde oldukları için zaten maddi anlamda bir durumları yok. O yüzden sadece bakınmakla yetiniyorlar. Vatandaş evde sıkılıp daraldığı için alışverişe değil daha çok hava almaya çıkıyor. Zaten artık kapanma konusunu da rafa kaldırmamız lazım. Çünkü insanlar zaten her gün dışarda. Bunun adı kapanma değil artık. Bütün dünya ülkeleri normalleşmeye başladı. Bizim de normale yavaş yavaş dönmemiz gerekiyor. Sadece esnaf kapatılıyor. Mesela ayakkabıcı kapalı, markette ayakkabı satılıyor. Böyle olmamalı” diye konuştu.

manset-elif-ayakkabi-sahibi-ahmet-dolek-kopya.jpg

HALKIMIZ BU SÜREÇTE KÜÇÜK ESNAFA DESTEK VERSİN

Konyalıların dışarda olmanın tadını çıkardığını söyleyen Osmanlı Kına Sahibi Murat Özetçi ise, “Vatandaş kendisini resmen çarşıya attı. Millet evlerde sıkıldı ben herkese hak veriyorum. Ama tabi henüz yoğun bir alışveriş yok. Kimsenin elinde alışveriş poşeti yok. Şu anda herkes sadece gezmenin tadını çıkarıyor. Zaten neredeyse iki yıl olacak işlerimiz kapanalı. Biz artık bu tam kapanmanın son olmasını istiyoruz. Bizim işimiz düğünle alakalı olduğu için haziran için umutla bekliyoruz. Ama en azından diğer esnaf arkadaşlarımız kazansın. Halkımız bu süreçte küçük esnafa destek versin istiyoruz. Alışverişi mümkün olduğunca Konyalı esnaftan yapsınlar. İnşallah daha güzel günler görmek nasip olur” dedi.

manset-osmanli-kina-sahibi-murat-ozetci-kopya.jpg

BİR DAHA TAM KAPANMA OLMASIN İSTİYORUZ

Satışların birkaç güne kadar yavaş yavaş başlamasını umut ettiklerini söyleyen Özler Giyim Sahibi Sibel Özler, “Malum tam kapanmadan yeni çıktık. Bizde para olmadığı gibi bu gezen vatandaşlarda da yok. Bir sirkülasyon olması için önce dışarda gezen insanların para kazanması lazım sonra da biz kazanacağız inşallah. Ama iyi olacak gibi. Bu süreçten sonra tam kapanma olmasını artık istemiyoruz. Zaten ben tam kapanmanın da geç kalınmış bir tedbir olduğunu düşünüyorum. Okullar açılmasaydı bu kadar bulaş olmayacaktı” şeklinde konuştu. 

manset-ozler-giyim-sahibi-sibel-ozler-kopya.jpg

ASIL BAYRAM BUGÜN GİBİ OLDU

Yasağın kalkmasına çok sevindiklerini söyleyen Zehra Gümüş, “Eşimle birlikte yasağın kalkmasına çok sevindik. Heyecandan gece bile uyuyamadık. Asıl bayram bugün gibi oldu” dedi. Kayalı Park’taki bankların geri getirilmesini isteyen Gümüş, “İçerde daraldık. Eşler birbirini yedi sinirden. O yüzden soluğu dışarda aldık. Ama başkanımızdan isteğimiz şu banklarımız geri getirsin. Zaten burada herkes bir şekilde yerlerde oturuyor. En azından rahatça oturur etrafı seyrederiz. Biz aşımızı da olduk. Tedbiri elden bırakmadan temiz havanın tadını çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

manset-zehra-gumus-kopya.jpg

İNSANLAR KİTAP ALMAYI EN SONA BIRAKIYOR

Sembol Kitabevi Çalışanı Bahattin Yıldız Rampalı Çarşı’da da insan hareketliliğinin başladığını söyledi. Yıldız, “Henüz kitapçılar açısından hızlı bir giriş olmadı. Ama ilerleyen günlerde nasıl olur bilmiyoruz. İnsanlar sıkılıp kendisini bir yerlere atmak istediği için, gezmeyi özlediği için gelmişler. Hem okulların açılmamış olması hem insanların alım gücünün düşmesi bizim satışları oldukça etkiliyor. Bir de bizim toplumumuz da kitap özel bir harcama olarak görülür. Öyle olunca da doğal olarak kitap almak en sona kalıyor. Ama sadece satmak ya da para kazanmak açısından değil insanların her zaman kitap okumasını istiyorum. Çünkü varoluş süreçlerini en güzel kitap okuyarak tamamlayabilirler” dedi. (Gülşen Çopur)

manset-bedesten-kopya.jpg

manset-kopya.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.