Konya'da bugün neler oldu? 18 Haziran 2025

Konya'da bugün neler oldu? 18 Haziran 2025
 Editör
Konya’da 18 Haziran 2025 Çarşamba günü öne çıkan gelişmeler neler? İşte gün boyunca yaşanan önemli olaylar ve detayları…

Konya'da bugün gündemi meşgul eden olaylar, açıklamalar ve gelişmeler nelerdi? Şehirde yaşanan önemli haberleri, yerel etkinlikleri ve dikkat çeken olayları sizin için derledik. İşte 18 Haziran 2025 Konya gündemi:

1- Konya'nın Seydişehir ilçesinde vatandaşlar sağlık ve sosyal hizmetlere erişim konusunda bilgilendirildi. Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Seydişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışmada, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ekipleri Bostandere Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.

aa-20250618-38315014-38315010-seydisehirde-vatandaslara-saglik-ve-sosyal-hizmet-konularinda-bilgilendirme-yapildi-001.jpg

2- Konya'nın Bozkır ilçesinde, 2025 yılı Yaz Kur'an Kurslarında görev alacak din görevlileri için eğitim semineri düzenlendi. Eğitim semineri, Bozkır Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı. Programda konuşan Konya İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Güneş, Yaz Kur'an Kurslarının çocuklar ve gençlerin dini ve milli değerleri öğrenmesindeki önemine vurgu yaptı. Güneş, "Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza doğru bilgiyi aktarmak için fedakarca çalışmalıyız" dedi. Mehmet Güneş, tüm eğitimcilere başarı diledi.

iha-20250618aw478792-1-t-001.jpg

3- Konya’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde düzenlenen operasyonda, Sapanca’daki bungalov işletmelerinin bilgilerini kullanarak sahte hesaplarla 263 milyon liralık dolandırıcılık yapan şüphelilerden 50’si gözaltına alındı. Şüphelilerin, Sapanca ilçesindeki bungalov işletmelerinin sosyal medya hesaplarına ait bilgileri ele geçirerek sahte hesaplar oluşturduğu ve bu hesaplar aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Bu yöntemle toplam 263 milyon liralık dolandırıcılık yapıldığı belirlendi. Operasyon kapsamında Adana'dan 10, Mersin'den 12, Gaziantep'ten 12, Diyarbakır'dan 3, Samsun'dan 3, Osmaniye'den 2, Kahramanmaraş'tan 2, Şırnak'tan 1, Bitlis'ten 2, Konya'dan 1, Ankara'dan 1 ve Malatya'dan 1 olmak üzere toplam 12 ilde 50 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

aw478827-01-1-001.jpg

4- Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı, bu yıl yaz Kuran kurslarında 3 milyon öğrenci hedefine ulaşmak istediklerini bildirdi. Karslı, Selçuklu ilçesi Hoca Cihan Mahallesi'nde düzenlenen Diyanet Gençlik Merkezi ve Hanne Kuran Kursu açılışı töreninde, ilim, irfan, eğitim ve kültür faaliyetlerinde büyük çaba göstermeleri gerektiğini söyledi. Sorumlulukların bilinmesi, maddi ve manevi gelişmenin yanında medeniyeti inşa etmenin önemine işaret eden Karslı, "Çok çalışmamız gerekiyor. İslam dünyasının bütün problemlerinin altında yaşadığı şey medeniyet krizidir. Çok yönlü bir problem. Dolayısıyla önümüzde devasa bir sorun var. Hepimize bu anlamda sorumluluklar düşüyor. Yaşanan hadiseleri, problemleri düşünmemiz gerekiyor. Her bir Müslümanın bu anlamda sorumluluğu vardır." diye konuştu.

aa-20250618-38314671-38314670-diyanet-isleri-baskanligi-yaz-kuran-kurslarinda-3-milyon-ogrenciye-ulasmayi-hedefliyor-001.jpg

5- Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi, 2024-2025 eğitim öğretim dönemini atölyeden eğitim alan çocukların el becerileri ile ortaya koydukları ürünlerin sergilendiği muhteşem bir sergiyle tamamladı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," Türkiye Yüzyılı'nda dünya coğrafyasında söz sahibi olan bir ülke olacağız ve bu ülkenin idarecileri de bugün bu atölyelerde yetişen, eğitim alan gençler olacaklar" dedi. Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi'nde yıl sonu sergi ve mezuniyet heyecanı yaşandı. Bu özel günde çocukların sanatla dolu bir yılı başarıyla tamamlamaları kutlanırken yıl boyunca atölyelerde eğitim alan kursiyerlerin ortaya koyduğu birbirinden güzel eserler büyük beğeni topladı. Serginin sonunda ise kursa katılan tüm öğrencilere protokol üyeleri tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.

596822.jpg

6- Konya'da, 4 katlı Taşoluk Apartmanı'nın çökmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin 5'i tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Adnan T, Kazım F, Kemal Ö, Tuncer D. ve Volkan D, tutuksuz sanıklar Hakkı G, İsmail Hakkı E, Mustafa C. ve Mehmet P. ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklardan Müjgan D, duruşmaya bulunduğu ilden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dahil oldu. Yıkılan apartmanda yaşayan ve duruşmada tanık olarak dinlenen yabancı uyruklu F. S. yaklaşık 5 yıldır kiracı olarak oturduğu apartmanda olay gününe kadar olumsuz bir durum yaşamadığını, olaydan hemen önce de binayı boşalttıklarını söyledi. Olaydan önce apartmanın tahliye edilmesi sağlayan Ali el-Hüseyin ise "Bina yıkılmadan birkaç saat önce balıkçının bulunduğu iş yerinden sesler gelmeye başladı. Apartmana çıkıp insanları uyardıktan yaklaşık 5 dakika sonra da bina yıkıldı. Ben balıkçı dükkanında çalışıyordum. Burası 4 dükkandan oluşuyordu. Kahvehane ve bu dükkan arasında bir kapı vardı, diğer dükkanlar da aynı şekildeydi." ifadelerini kullandı. Diğer tanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti taraf avukatlarına söz verdi. Daha sonra kararını açıklayan heyet, alanında uzman kişilerden oluşan bir bilirkişi heyetinin görevlendirilerek, yeniden keşif yapılmasına karar verdi. Heyet, Kazım F. ve Volkan D'nin tutukluluk halinin devamına, Adnan T, Tuncer D. ve Kemal Ö'nün adli kontrolle tahliyesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

7- Konya merkezli düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 34 şüpheli gözaltına alındı. Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, telefonla ulaştıkları kişilere kendilerini asker, polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelileri takibe aldı. Teknik ve fiziki çalışmaların ardından harekete geçen ekipler, Konya merkezli birçok ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 34 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri devam ediyor.

8- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nin birinci etabı olan 11.1 kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi hattında çalışmaların hızla ilerlediğini söyledi. Çalışmaların yüzde 30’luk kısmını tamamladıklarını kaydeden Başkan Altay, “Yeni Sanayi’den Stadyum alanına kadar 10 kilometrelik kısmı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüz 30 Mayıs tarihinde ihale etti. Burayla ilgili de inşallah Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan bir müjdeyi Konyalılarla paylaşmayı arzu ediyoruz. Bu hattı da 2027 yılına kadar tamamlayarak 21.1 kilometrelik yeni bir hattı şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. Böylece stadyumdan başlayarak Alaaddin’e kadar yeni bir hatta kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

qzvsyfwsbdjcqkk5tq7ufu8esznahytt9q0z6otd-001.jpg

9- Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen “Kardelen” operasyonuyla, Selçuklu ilçesinde faaliyet gösteren bir masaj salonundaki kirli suç zinciri ortaya çıkarıldı. Polis ekipleri aylar süren titiz çalışmalarla, masaj salonu adı altında faaliyet gösteren işletmede kadınların, çocukların ve erkek çalışanların iradeleri dışında uyuşturucuya alıştırıldığı, müşterilerin gizli kameralarla kayda alınıp şantajla tehdit edilerek fuhuş ve çeşitli suçlara zorlandıkları tespit edildi. Kardelen” kod adlı operasyonla düğmeye basan Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şahsılardan 2'si adli kontrol şartıyla, 2’si savcılıktan serbest bırakılırken, 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10- Konya Büyükşehir Belediyesi mezarlık bilgi sisteminden gelen son verilere göre 18 Haziran Çarşamba günü 11 kişi toprağa verildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.