Konya'da büyücü operasyonu: Türkiye'nin çeşitli illerinde yarım milyon dolandırdılar

Konya'da büyücü operasyonu: Türkiye'nin çeşitli illerinde yarım milyon dolandırdılar
 Editör
Konya Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar neticesinde medyum dolandırıcılığı operasyonu düzenlendi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında, Instagram platformunda çeşitli dualar ve kişisel bakım ilanlarıyla vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Sayfa üzerinden irtibat kurulan kişilerin iradesi fesada uğratılarak toplam 491.200 TL dolandırıldığı tespit edildi. Nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri yönünde somut deliller elde edilen 21 şüpheliye yönelik olarak Ankara’da 19, Trabzon’da 1 ve Burdur’da 1 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 11’i tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.