Konya’da çevre bilinci yarışması düzenleniyor

Konya’da çevre bilinci yarışması düzenleniyor
Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık, İsrafın Önlenmesi ve İklim Değişikliği” konularında yarışma düzenleniyor.

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, sıfır atık projesinin tanıtımı, israfın önlenmesi ve iklim değişikliği konularında öğrencileri düşünmeye sevk etmek, öğrencilerin çevreye ilgisini artırmak, öğrencilerde sıfır atık ve çevre bilinci oluşturmak ve farkındalığı sağlamak amacıyla yarışma düzenliyor. 21-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya, ilkokul öğrencileri fotoğraf, ortaokul öğrencileri slogan, lise öğrencileri ise video dalında hazırladıkları eserlerle katılım sağlayabiliyor. Öğrenciler yarışmaya, isim, soy isim, TC No, sınıfı, okul adı, ev adresi ve veli telefon numarası bilgilerini Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Resmi instagram hesabının @konyacsim DM (mesaj kutusuna) göndererek katılım sağlayacak.

AÇIKLAMA YAPILDI

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yarışma ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fotoğraf konusunda katılacak eserler sıfır atık, israfın önlenmesi ve iklim değişikliği konularında öğrenciler tarafından (gerektiğinde ailesinin desteğinde) gerçekleştirileceklerdir. Slogan dalında hazırlanan Slogan 1 cümleden oluşacaktır. Video dalında ise en fazla 45 sn olacak şekilde sıfır atık, israfın önlenmesi ve iklim değişikliği konularında mesaj verilmelidir. Yarışmayı kazananlar ve ödülleri Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü @konyacsim Resmi instagram hesabından ve Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Resmi web sitesinden 5 Haziran 2020 günü duyurulacaktır.” Yarışma sonucunda 1. Olanlara bisiklet, 2. Olanlara tablet, 3. Olanlara ise akıllı saat hediye edilecek. Yarışma ile ilgili detaylara konya.csb.gov.tr adresinin Haberler kısmından yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.