KONYA'DA ÇOCUK KONSOMATRİS Mİ ÇALIŞTIRIYORLAR?

KONYA'DA ÇOCUK KONSOMATRİS Mİ ÇALIŞTIRIYORLAR?
Otogar civarında konuşlu bulunan ve toplumun genel ahlakına aykırılığı nedeniyle büyük tepkiler çeken eğlence merkezlerine yönelik son denetimlerde türlü türlü suç unsuruna rastlanıldı

1 AYDA 2 KEZ UYGULAMA YAPILDI

Konya Polisi,  'huzur uygulaması' kapsamında eğlence merkezlerine yönelik son bir ayda iki kez asayiş uygulaması gerçekleştirirken, yapılan kontrollerde birçok suçluya, suç unsuruna ve yasadışı işlere rastlanılması bu bölgenin yeniden sorgulanmasına yol açtı. Otogar karşısında bulunan bu bölgenin bir an önce tasfiye edilmesini isteyen vatandaşlar, ilgili makamlara taleplerini iletiyor. Yetkililerin de bu yöndeki çalışmaları hız kazanmış durumda.

ÇOCUKLAR KONSOMATRİS YAPILMIŞ

Polis, söz konusu bölgeye yaptığı huzur operasyonlarında bin 300 kişiyi GBT sorgusundan geçirip üst araması yaptı. Uygulamada, çeşitli suçlardan aranan ve polise mukavemet gösteren 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda ayrıca 12 adet ruhsatsız tabancanın yanı sıra, tüfek, satır, kılıç ve sopa ele geçirildi. Asıl dikkat çeken ise 4’ü yabancı olmak üzere 18 yaş altındaki 5 kız çocuğunun konsomatris olarak çalıştığı tespit edilmesiydi.

MALİYE VE SGK’DAN OPERASYON

Öte yandan bölgedeki bazı işyerlerinin müşterilerden fahiş fiyatlar istediği, itiraz eden ve yüksek hesabı ödememe noktasında direnç gösterenlere ise şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler üzerine polisin huzur operasyonlarına Maliye ve SGK’dan ekipler de dahil edildi. Yetkililer, mali açıdan da sıkı bir denetim geçiren eğlence merkezlerine yönelik asayiş uygulamalarının devam edeceğini belirtiyor.(Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.