Konya'da Cumhuriyet'in 100. yılı heyecanla kutlandı

Konya'da Cumhuriyet'in 100. yılı heyecanla kutlandı
 Editör
Konya’da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü birçok çeşitli etknliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı.

Konya'da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 29 Ekim akşamı binlerce Konyalı, ellerinde bayraklar ve meşalelerle Kılıçarslan Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüş ve fener alayıyla Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Konya’da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı programı düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet’in 100. yılının tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da büyük coşkuyla kutlandığını ifade etti. Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Şehrimizin ana caddelerini şanlı bayrağımızla süsledik. Gün boyu farklı etkinlikler gerçekleştirdik. Akşam da binlerce hemşehrimizle birlikte fener alayı yaparak Kılıçarslan Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar bayraklarla coşkulu bir yürüyüş yaptık. Bu coşkuya katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi.

BİRÇOK ETKİNLİK YAPILDI

Konya'da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken bu özel günde tüm Türkiye adeta tek yürek oldu.

Etkinliler kapsamında binlerce Konyalı, 29 Ekim akşamı Kılıçarslan Meydanı’nda bir araya geldi. Konyalılar, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde ellerinde bayrak ve meşalelerle Kılıçarslan Meydanı’ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Tek yürek olan 7’den 70’e her yaştan Konyalı, gerçekleştirilen yürüyüş ve fener alayıyla Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.