Konya’da damak çatlatan festival! Kaçıran bir yıl bekleyecek
110
Konya’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Erzurum Günleri Festivali başladı.
210
Mevlana Kültür Merkezi önünde kapılarını açan etkinlikte, Erzurum’un yöresel lezzetleri, el sanatları ve kültürel zenginlikleri Konyalılarla buluştu.
310
Festival alanında kurulan stantlarda, ziyaretçiler cağ kebabı, kadayıf dolması, su böreği gibi Erzurum’a özgü tatları deneyimleme fırsatı buluyor.
410
Yöresel ürünlerin sergilendiği stantlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
510
Etkinlik boyunca ünlü sanatçılar sahne alarak, festivale renk katacak.
610
Konya halkı ve gastronomi tutkunları, 10 gün boyunca hem Erzurum’un kültürel dokusunu yakından tanıyacak hem de eşsiz lezzetlerin tadına varacak.
710
Lezzet ve kültür dolu bu şölen, Konya’nın sosyal yaşamına renk katarken, iki şehrin kardeşlik bağlarını da güçlendirmeyi hedefliyor.
810
Konya'da üçüncüsü düzenlenen ‘Erzurum Günleri'nde yöresel lezzetler vatandaşlara tek tek tanıtılıyor.
Mevlana Kültür Merkezi otoparkına kurulan festival alanında meşhur cağ kebabı başta olmak üzere Erzurum mutfağının sevilen lezzetleri, yöresel ürünler ve tatlılar ziyaretçilere sunuluyor.
910
Erzurum mutfağının sevilen lezzetleri, yöresel ürünler ve tatlılar ziyaretçilere sunuluyor. Erzurum'un kültürünü ve damak zevkini tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Erzurumlular Dayanışma Derneği Başkanı Muammer Yazıcı, "Bu organizasyonlardaki amacımız Erzurum kültürünü yeni gelen gençliğimize tanıtmak ve Erzurum kültürünün yaşamasını sağlamak. Ayrıca Konyalılara da Erzurum kültürünü tanıtıp Erzurumluları sevdirmek. Dostluk, kardeşlik, arkadaşlık ilişkilerinin, bağlarının kuvvetlenmesini sağlamak. Bundan dolayı böyle bir çalışmamız var. Konya'da bu üçüncüsü oluyor. Geçen yıl da yapmıştık, mayıs ayında ikincisini yaptık, üçüncüsü de bu program. 2-12 arasında 10 gün sürecek şekilde Erzurum yöresel ürünler ve kültürel açıdan tanıtımını yapıyoruz. Burada Erzurum yiyecekleri, Erzurum Oltu Taşı, Cağ Kebap'tan başlayan en önemli yiyeceğimiz olan kadayıf dolması, dünyaca meşhur İspir fasulyesi, tatlı pestil, ekşi pestil, bal, yağ, küflü peynir, peynir çeşitleri, yayık yağı, yayık ayranı gibi ürünlerimizi buraya getirdiler Erzurum'dan arkadaşlarımız sağ olsun. Onları burada Konyalılara tattırmaya çalışıyoruz" dedi.
1010
Festivalde bulunan esnaf Konya'da bulunan tüm vatandaşları lezzetleri tatmaları için alana davet ederek yoğun ilgileri için vatandaşlara teşekkür etti. Lezzetleri tatmaya gelen vatandaşlar ise, farklı lezzetlerden memnun olduklarını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.