Konya’da DEAŞ içinde kanlı infaz

Konya’da DEAŞ içinde kanlı infaz
Konya’da DEAŞ terör örgütü üyeleri arasındaki iç hesaplaşma kanlı bitti. DEAŞ’ın sözde istihbaratçısı Emrah Ağar (27), örgüt bünyesinde bulunan Takva Grubu hocası Abdullah Demir’in azmettirmesiyle saatler süren işkence sonucunda öldürüldü.

Olay Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Sille mahallesinde bulunan dağlık bir alanda 23 Temmuz tarihinde meydana geldi. Evinin önünden kaçırılıp, dağlık arazide saatlerce işkence gören ve hastanedeki tedavisinin 12'nci gününde hayatını kaybeden Emrah Ağar'ın (27), terör örgütü DEAŞ'in sözde istihbaratçısı olduğu ve örgüt içerisindeki hesaplaşma nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Ağar'ın, dini toplantılara katılmaması, örgütün istediği gibi bir yaşam sürmemesi ve dinden çıktığı ileri sürülerek yine örgüt içerisinde faaliyet gösteren 'Takva' grubunun hocalarından iddiaya göre Abdulsamet Demir'in (35) azmettirmesi sonucu öldürüldüğü belirtildi. DEAŞ terör örgütünün sözde istihbaratçısı Emrah Ağar’ın (27) hayatını kaybettiği olayda Abdulsamet Demir'in yakalanması için çalışma sürerken, şüphelilerden Naci Ölmez (33), kardeşi Sedat Ölmez (30) ve Abdullah Akdoğan (33) tutuklandı. Sağlık sorunları nedeniyle yüzde 90 oranında raporu bulunan diğer şüpheli Emrah Ölmez (23) ise Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

SAATLERCE İŞKENCE EDİLMİŞ

Şüpheli Naci Ö., Sedat Ö., Emrah Ö., Abdullah A. ve DEAŞ terör örgütü bünyesinde bulunan Takva Grubunun hocası Abdulsamet D. beyaz renkli bir minibüs ile eldiven, maske ve mont giyerek DEAŞ’ın sözde istihbaratçısı Emrah Ağar’ın oturduğu eve gitti. Bir kişinin gözcülük yaptığı sırada iki şüpheli Emrah Ağar’ı konuşmak için dışarı çağırdı. Emrah Ağar, yanındaki iki kişi ile yürüdüğü sırada önüne çıkan minibüse zorla bindirildi. Selçuklu ilçesi Sille mahallesinde bulunan dağlık alandaki bir eve getirilen Emrah Ağar’a saatlerce işkence edildi. Elleri ve ayakları bağlanan Emrah Ağar’ın demir sopalarla dövülerek eline bıçak saplandığı tespit edildi. İşkencenin ardından minibüse bindirilen Ağar, şüpheliler tarafından bir araziye bırakıldı. İhbar üzerine hastaneye kaldırılan Emrah Ağar, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Kafatasında ve vücudunda birçok kırık ve iç organlarında hasar meydana gelen Ağar, 12 gün sonra hayatını kaybetti.

5 FARKLI ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından teknik ve fiziki takip başlatıldı. Şüpheliler tarafından kullanılan ve olaydan sonra döşemeleri değiştirilerek temizlenen minibüsün Takva Grubuna ait olduğunu tespit eden polis ekipleri plakasız minibüsü yüzlerce güvenlik kamerasını izleyerek adım adım takip etti. Polis ekipleri satılığa çıkarılan aracı bir galeride buldu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Özel Harekat Timleri ile birlikte merkezde tespit edilen 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Naci Ölmez, Sedat Ölmez, Emrah Ölmez ve Abdullah Akdoğan yakalandı. Polis, cinayeti planlayan ve azmettirdiği iddia edilen Demir'i yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

DİNDEN ÇIKTIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLMÜŞ

Yapılan çalışmalar sonucu Emrah Ağar'ın bağlı bulunduğu grup ve Takva grubu arasında yaklaşık 1 yıldır husumet bulunduğu belirtildi. Ağar'ın içerisinde bulunduğu grubun, geçtiğimiz yıl aralık ayında Sedat Ölmez'i kaçırıp, aynı dağlık araziye getirerek, 'sen dinden çıkmışsın' diyerek, ellerini ve ayaklarını bağlayıp işkence ettikleri tespit edildi. İki grup arasında karşılıklı olarak birbirlerinin dinden çıktıklarını, dine uygun yaşamadıkları ve Müslüman olmamakla itham ettikleri de öğrenildi. Emniyetteki sorgularında 3 gün boyunca konuşmayan ve sonunda suçlarını itiraf eden şüphelilerin, cinayeti de Emrah Ağar'ın dini toplantılara katılmaması, örgütün istediği gibi bir yaşam sürmemesi ve dinden çıktığını ileri sürerek öldürdüklerini söyledikleri öğrenildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden Emrah Ağar'ın evinin önünde gözcülük yapan Emrah Ölmez'in ağır sağlık sorunları nedeniyle yüzde 90 oranında raporu olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Ölmez, Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Sedat Ölmez, Naci Ölmez ve Abdullah Akdoğan ise çıkarıldıkları mahkemece 'Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme suçundan' tutuklandı. Dilhan DUMANOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.