Konya’da deri her mevsim giyilir

Konya’da deri her mevsim giyilir
Bahar aylarının en sağlıklı kıyafeti nefes alabilen yapısıyla vücudun terlemesini engelleyen deriden imal kıyafetler.

Bahar aylarının en sağlıklı kıyafeti nefes alabilen yapısıyla vücudun terlemesini engelleyen deriden imal kıyafetler. Türkiye’de iklim olarak en fazla deri ürünleri giyilebilen ilin Konya olduğunu belirten Hüseyin Şahin, “Konya’da deri ürünlerini her mevsim giyebilirsiniz” dedi.

Konya’nın deri giyimde önde gelen firmalarından olan Ceylan Deri Giyim, Mevlana alanı Piri Mehmet Paşa Çarşısı’nda hizmet veriyor. 30 yıldır deri mont sektöründe en iyi hizmeti vermeye çalışan Ceylan Deri’de, birbirinden şık erkek, kadın ve çocuk modelleri bulunuyor. Ceylan Deri’deki modellerin yüzde yüz kuzu derisinden olduğunu söyleyen Ceylan Deri İşletme Sahibi Hüseyin Şahin, “Kendi imalatımız olan bay ve bayan deri ürünlerimizle deri giyim sektörünün öncülerinden sayılıyoruz. Mağazamızda onlarca renk ve desende uzun, kısa pardösü, deri kaban, kısa spor mont grubu, kışlık kürklü ürünler ve mevsimlik spor ürünlerin yanı sıra, çanta, eldiven, şapka, kemer türü ürünlerin satışını yapmaktayız. Ayrıca deri ürünlerimizi kışlık ve mevsimlik olarak ikiye ayırıyoruz. Deri ürünler sadece kışlık ya da mevsimlik değil. Kışlık olan deri, yünüyle birlikte üretilir. Kışlık deriler kışın atletle giyildiğinde bile üşütmez. Mevsimlik olarak üretilenler ise ilkbahar ve sonbahar da kullanılır ve kesinlikle terletmez. Yüzde yüz deri kesinlikle terletmez ve vücut ısısını korur” diye konuştu.

dsc-1531.jpg

Deri üretiminde kuzu derisi kullanıyoruz

Deri üretiminde kuzu derisi kullandıklarını ifade eden Şahin, “Kuzu derisi yünüyle beraber güzel olandan kürk üretiliyor. Biraz daha kalın olanlar kışlığa dönük, bir kısım daha ince olanlar mevsimlik olarak üretiliyor. Deri doğal olmasından dolayı tercih ediliyor. Modayı ilk önce giyimde deri takip eder. En yeni giysiler deride görülür. Ayrıca ham koyun derisini ceket haline getiriyoruz. Ağırlıklı olarak bay bayan deri ceket, yelek ve kışlık kürk satışını yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 60’ı ilkbahar ve sonbahar ürünlerine dönük olarak satışlarını gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

dsc-1532.jpg

Suni deri diye bir ürün yok

Suni deri diye bir ürün olmadığına dikkat çeken Şahin, “Suni deri adı altında satılan ürünler naylon, plastik gibi ürünlerin geri dönüşümünden elde edilen, deri görünümü verilmiş ürünlerdir. Hem sağlıksız hem de kanserojen madde taşıma ihtimalleri yüksektir. Zaten birçoğu Çin’den ithal edilmektedir. Bu yüzden, deri kıyafet tercih edenlerin kuzu ve koyun derisinden üretilen ürünlere yönelmesi gerekmektedir. Gençlerimizi, çocuklarımız ithal, hangi ürünlerden üretildiği tam olarak bilinmeyen suni kıyafetler giyerek sağlıklarını tehlikeye atmasınlar, gerçek deri ürünler kullansınlar” diye konuştu.

dsc-1533.jpg

Terletme yapmaz ve vücut ısısını korur

Türkiye’de iklim olarak en fazla deri ürünleri giyilebilen ilin Konya olduğunu belirten Şahin, “Konya’da deri ürünlerini her mevsim giyebilirsiniz. Kışın kürklü deri ürünleri rağbet görürken mevsim geçişlerinde yani ilkbahar ve sonbahar aylarında mevsimlik deri ürünlerimiz rağbet görüyor. Özellikle yüzde yüz deri ile üretilen mevsimlik ürünlerimiz kesinlikle terletme yapmaz ve vücut ısısını korur” diyerek sözlerine son verdi.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / PUSULA GAZETESİ

dsc-1538.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.