Konya'da dolmuş ücretlerine zam yapıldı

Konya'da dolmuş ücretlerine zam yapıldı
KONYA (AA) - Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası, dolmuş ücretlerinin 8 Şubat'tan itibaren zamlanacağını bildirdi.Oda Başkanı Muharrem...

KONYA (AA) - Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası, dolmuş ücretlerinin 8 Şubat'tan itibaren zamlanacağını bildirdi.

Oda Başkanı Muharrem Karabacak, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli maliyetlerin artmasından dolayı dolmuş ücretlerinde düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Pazartesi gününden itibaren yeni tarifenin uygulanmaya başlanacağını ifade eden Karabacak, şunları kaydetti:

"En son 27 Şubat 2013 tarihinde almış olduğumuz dolmuş zammından sonra yaklaşık 36 ay gibi bir süre geçmiş olup, bu süre zarfında işletme maliyetlerimiz olan yedek parça, yazlık-kışlık lastik, sanayi bakım onarım, Bağkur primleri, SGK primleri, zorunlu trafik sigorta primleri gibi artışlardan dolayı dolmuş ücretlerine düzenleme yapılma gereği doğmuştur. Daha önce 1 lira 75 kuruş, 1 lira 90 kuruş ve 2 lira olan dolmuş ücretlerimiz, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin 20 Ocak 2016 tarih 2016/1 sayılı kararı ile 2 lira, 2 lira 25 kuruş ve 2 lira 40 kuruş olarak yeniden belirlenmiştir. Yeni tarife 8 Şubat Pazartesi günü uygulanmaya başlanacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.