Konya'da dövülerek öldürülen üniversite öğrencisinin kız kardeşi konuştu

Konya'da dövülerek öldürülen üniversite öğrencisinin kız kardeşi konuştu
Konya’da eniştesi tarafından şiddet gören ablasının durumunu konuşmak için eniştesinin ailesinin evine gittiği sırada demir çubuklarla dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Mehmet Ali Demirel’in kız kardeşi Emine Demirel, ‘Gİtme dedik' dedi.

Konya’da eniştesi tarafından şiddet gören ablasının durumunu konuşmak için eniştesinin ailesinin evine gittiği sırada demir çubuklarla dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Mehmet Ali Demirel’in 17 yaşındaki kız kardeşi Emine Demirel, olay günü yaşananları anlattı.

27 Mayıs Çarşamba günü saat 01.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesinde meydana geldi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Ali Demirel, yurt dışında yaşayan ve eşinden sürekli şiddet gören ablasının durumunu öğrenince konuşmak için aynı yaştaki arkadaşı Oğuzhan Ü. ile birlikte eniştesinin ailesinin evine gitti. Dışarı çıkan eniştesinin babası Hüseyin K. (71) ile çocukları Adil K. (48) ve İsa K. (46) ellerindeki demir çubuk ve sopalarla Mehmet Ali Demirel'e saldırdı. Aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan Demirel, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Baş kısmında ve vücudunun çeşitli yerlerinde aldığı darbelere bağlı olarak kesik ve darp izleri oluşan Mehmet Ali Demirel, tüm yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan Hüseyin K. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Adil K. ve İsa K. ise tutuklandı. Avusturya’nın Viyana kentinde yaşayan 3 çocuk sahibi ablasının eşinden şiddet görmesi üzerine küçük yeğeninin durumu polise bildirdiğini dile getiren Emine Demirel, eniştesinin ailesinin şikayetlerini geri çekmeleri için kendilerini tehdit ettiklerini söyledi. Demirel, “Gece 11-12 civarında yurtdışındaki eniştemin babası bizi, kuzenlerimi hatta teyzemi bile arıyor. Annemi aradılar, ben açtım, ‘herkesi aradan çekin çok kötü sonuçlar olur’ diyerek küfretmeye başladı. Ne oluyor dedim telefonu kapattı. Ablam şiddet görmüş orada polis çağırmış yeğenim. Herkesi aradan çekin diye tehdit edildik. Eniştem buraya haber göndermiş, tekrar aradı, yine tehdit etti. Ablamdan haber geldi, polisler ablamı sığınma evine götürmüşler, çocukları da almışlar. Kendi babası yeğeni mi de tehdit etmiş. Tekrar beni aradılar, ölmüş babamın arkasından, anneme, bize hakaret ettiler. Bana ben senin gibilerin kafasını çok ezdim, seninkini de ezerim, zaten babanız da yok” dedi.

‘GİTME DEDİK’

Gece boyu kendilerini tehdit ettiklerini, abisi Mehmet Ali Demirel’in durumu öğrenince ailenin büyükleri ile konuşmak istediğini ancak eniştenin ailesinden korktukları için abisini durdurmaya çalıştıklarını ifade eden, “Gece saat 12 buçuğa kadar bu insanlarla uğraştım, hem orada akrabalarıyla ablamların evini sıkıştırıyorlar hem buradan bizi tehdit ediyorlar. Ağabeyim gece vardiyasındaydı, olaylardan haberi yoktu. Ağabeyim eve geldi, annem bu lafları duyunca hastalandı. Adamlar sürekli arayınca ağabeyim kim diye sordu ve telefonu açtı. Ağabeyim telefonu açar açmaz adamlar küfür etmeye başladı. Ben de ağabeyime durumu anlattım, numarası da kayıtlı değildi. Ağabeyim sorunun ne olduğunu öğrenmek için tekrar aradı, ablam yurtdışında tek başına olduğu için onu da tehlikeye atmak istemedi. Çünkü ablamız ve üç yeğenimiz orada eniştemden şiddet görmüş. Ağabeyim, erkek erkeğe konuşalım, kız çocuğuna küfrederek bir yere varamazsınız dedi. Bu insanların kötü olduğunu bildiğimiz için konuşmak için bile olsa ağabeyimi durdurmak istedik, gitme dedik. Ağabeyim işten çıktığında benden yemek istemişti, yemeğini yiyip uyuyacaktı. Hazırlandı, annem ağlıyordu, bize korkmayın dedi. Annem ağlayarak oğlum yapma, gitme dedi. Bu adamlardan birisi katil, karısını öldürmüş, birisi de dolandırıcı. Ağabeyim arabasına binip, bir arkadaşıyla berber gittiler. Ağabeyimin amacı, durumun ne olacağını aile büyükleri ile oturup konuşmaktı. Çünkü artık bizim ailenin büyüğü ağabeyimdi” diye konuştu.

‘AĞABEYİMİN GÖĞSÜNE DEMİR SAPLAMIŞLAR’

Emine Demirel, olay anında eniştesinin babasının ve iki kardeşinin, abisi Mehmet Ali Demirel’e demir çubuklarla saldırdıklarını ve kafasına birçok kez vurduklarını söyledi. Demirel, “Baba ve iki oğlu eve ağabeyimi çekmeye çalışmış, arabadaki arkadaşı geleyim mi diye sorduğunda, sadece konuşacağım demiş, arkadaşı yolda giderken şarkılara baktık, çok sakindik dedi. Ağabeyim konuşmaya çalışırken sesler yükseliyor. Galiba ağabeyimin göğsüne demir parçasını saplamışlar, kafasına sayısız kez vurmuşlar, yere yığıldığında da bir tanesi silah istemiş. Arkadaşı sesleri duyunca polisi arayın diye bağırmış ancak herkes içeriye kaçmış. Telefonunu alarak bir apartmana saklanmış ve polisi aramış. Polis olay yerine geldiğinde yere yığılan ağabeyimin nefes almadığını söylediler bize. Solunum cihazına bağlamışlar ve yoğun bakıma kaldırılmış” şeklinde konuştu. Emine Demirel, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan baba Hüseyin K. ile ilgili, “Babaları yaşından dolayı içeri alınmamış, ancak cinayet işledi. Babanın kesinlikle tutuklanması lazım. Bizi tehdit ediyor, ağabeyimin canına kast ediyor ama yaşından dolayı dışarıda” dedi.

‘AİLEYE KATKI SAĞLAMAK İÇİN OKULU BIRAKTI’

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Ali Demirel’in babasının kanser hastalığını öğrenmesinin ardından okulu bırakarak çalışmak zorunda kaldığını kaydeden Emine Demirel, abisinin tek hayalinin okumak olduğunu söyledi. Demirel, “Biz yaklaşık 2 yıllık kanser süreci atlattık. Babamın hastalığını dördüncü evrede öğrendik. Babam ağabeyimin bu ölümde okumasını çok istiyordu. Ağabeyim de Necmettin Erbakan Ümiversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazanarak babamın isteğini yerine getirmişti. KPSS’ye girdiği gün babamın son evre kanser olduğunu öğrendi. Babam hastalığı nedeniyle çalışamaz hale geldi, ağabeyim çalışmak zorunda kaldı. Ağabeyim her zaman güçlü davrandı, ben çalışamam demedi, bize güç verdi. Ben her zaman babamın arkasındayım dedi. Babam ağabeyimin parasını alırken eli titrerdi. Açıktan devam edeceği bir bölüm olmadığı için okulunu dondurmak zorunda kaldı. Ailesine katkı sağlamak için çalışmaya başladı. Niyeti okumaktı, onun istediği bölümü bitirip babamı gururlandırmak istemişti. Bize de hep okuyun dedi. Bana ‘sen derslerine çalış, oku ben gerekirse evlenmem seni okuturum’ dedi. Hayali hep okumaktı, bize belli etmedi ama biz biliyorduk, babam öldükten sonra bizim babamız oldu. Babam bunu görse kahrından ölürdü, benim ikinci babamı da elimden aldılar” ifadelerini kullandı. Dilhan Dumanoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum