Konya'da minikler halk oyunlarında Türkiye şampiyonları belli oldu

Konya'da minikler halk oyunlarında Türkiye şampiyonları belli oldu
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Konya'da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Konya'da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Uşak Gül Spor Kulübü Minik kızları Türkiye 6. oldu.

Şampiyonaya Konya'nın da aralarında bulunduğu 25 ilden 38 takım katıldı, 700 çocuk yörelerinden oyunlar sergiledi. İki farklı dalda yapılan Minikler Türkiye Halk Oyunları Şampiyonasında düzenlemesiz dalda; birinci Erzurum Sanat Merkezi Spor Kulübü, Düzenlemeli dalda ise; Antalya Yörem Halk Dansları Spor Kulübü birinci oldular.

iha-20231115aw077040-2.jpg

Uşak'ı temsil eden Gül Spor Halk Dansları Spor Kulübü ise Türkiye. 6 olarak Uşak'ın gururu oldular.

VALİ EŞİ HÜLYA ERGÜN ÖĞRETMENE TEŞEKKÜR

Gül Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Akyol Karçkay, Türkiye 6. olmaktan Büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Kulübümüz 2019 yılında da Türkiye üçüncüsü olmuştu. Başta bize bu başarıyı getiren kızlarıma, Vali eşi Hülya Ergün Hanımefendi'ye, çalışanın hep arkasında duran Gençlik Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir'e, müzisyenlere ve bu başarıda bizimle ter akıtan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.