Konya'da eğitime kar engeli

Konya'da eğitime kar engeli
Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar Konya'nın 11 ilçesinde tamamen, 6 ilçesinde kısmen tatil edildi.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar Konya'nın 11 ilçesinde tamamen, 6 ilçesinde kısmen tatil edildi.

İlçe hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlara göre, Ahırlı, Derbent, Derebucak, Hüyük, Ilgın, Beyşehir, Yunak, Doğanhisar, Tuzlukçu, Halkapınar, Akşehir'de tüm ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde 4 Mart Cuma günü uzaktan eğitim yapılacak.

Sarayönü ilçesinde taşımalı eğitim ile Kadıoğlu, Çeşmelisebil, Gözlü, Yenicekaya, Özkent ve Gözlü Tigem mahallelerinde de yüz yüze eğitime ara verildi.

Cihanbeyli ilçesinde ise Kandil Şehit Ersan Şeker İlkokulu, Büyükbeşkavak İlkokulu, Çimen İlkokulu, Çölköy İlkokulu, Kandil Mesleki ve Teknit Anadolu Lisesi, Küçükbeşkavak İlkokulu, Kelhasan İlkokulu, Kuşça İlkokulu, Çimen Konak Yaylası İlkokulu yüz yüze eğitime ara verildiği bildirildi.

Altınekin ilçesinde taşımalı eğitim ile Oğuzeli, Akıncılar, Dedeler, Sarnıç, Yenice ve Kocyaka mahallelerinde, Bozkır ve Ereğli İlçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere, Kadınhanı İlçe merkezinde bulunan okullar ile Osmancık, Atlantı, Kolukısa, Hacımehmetli ve Pusat mahallelerinde bulunan okullar hariç diğer okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.

Uzaktan eğitim kararı alınan ilçelerde, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.