Konya'da eğitime kar engeli: Üç ilçede okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Halkapınar, Hadim ve Doğanhisar ilçelerinde tüm okullarda, Ereğli’de ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
Konya’nın birçok ilçesinde etkisini artıran kar yağışı, eğitime ara verilmesine neden oldu. Halkapınar, Hadim ve Doğanhisar’da tüm okullarda 6 Şubat Perşembe günü eğitime ara verilirken, Ereğli ilçesinde ise sadece taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA
Halkapınar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 6 Şubat 2025 Perşembe günü tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.
SEYDİŞEHİR-ANTALYA YOLU AĞIR TAŞITLARA KAPATILDI
Öte yandan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Seydişehir-Antalya yolunun kar yağışı ve tipi nedeniyle ağır taşıt trafiğine geçici olarak kapatıldığı bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.