Konya'da Esnaf eyleminde 'CHP' detayı

Konya'da Esnaf eyleminde 'CHP' detayı
Konya'da "Esnafız bittik" diyerek eylem yapan gruptan bazılarının, CHP Gençlik Kolları üyeleri olduğu ortaya çıktı.

Konya’da önceki gün yapılan esnaf eylemindeki kişilerin bazlarının esnaf olmadığı öğrenilirken, grup adına konuşma yapan Mehmet Emin Altunses'in de 2014’te Cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Konya'da Meram’da bir parkta bir araya gelip, kafe ve lokanta sahibi olduklarını ileri sürerek basın açıklaması yapan grubun CHP Konya Gençlik Kolları üyeleri olduğu ortaya çıktı. Grup adına konuşma yapan Mehmet Emin Altunses'in ise 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandığı ve 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Ayrıca Altunses'in sosyal medya hesabında da bir derginin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu açıklaması yer alıyor. 

11.jpeg

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı'nca yayımlanan vaka risk oranı haritasına göre, 'çok yüksek riskli' iller arasında kırmızı kategoride yer alan Konya'da, restoran ve kafelerde paket servis ya da 'gel al' hizmeti devam ediyor. Lokanta ve kafe sahipleri olduklarını ileri süren bir grup ise önceki gün Meram ilçesindeki parkta bir araya gelerek tedbirler kapsamında işyerlerini açmak istediklerini söylemişti. Eylemler bazı yayın organlarınca, ‘Konya’da esnaftan hükümete protesto’, ‘Konya’da bıçak kemiğe dayandı’ başlıklarıyla haber yapılmıştı.

hh.jpg88.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum