Konya'da Fenerbahçeli olmak...

Konya'da Fenerbahçeli olmak...
PS Life’ın bu haftaki konuğu; Doğrupen’in sahibi ve aynı zamanda koyu bir Fenerbahçeli olan Arif Doğru…

Bu haftaki konuğumuz; Doğrupen’in sahibi ve aynı zamanda koyu bir Fenerbahçeli olan Arif Doğru… Kendisi ile Doğrupen firmasını yakından tanıyarak başarının tesadüf olmadığını öğrendik. Doğuştan Fenerbahçeli olduğunu belirten Arif Doğru, aynı zamanda büyük bir Rıdvan Dilmen hayranı. Sporu sevdiğin her fırsatta dile getiren başarılı iş adamı, Konyaspor için de şu sözleri söyledi, “Fenerbahçeliyim ama gün gelir mevzu Konyaspor’a hizmet olursa bayrağı bize devredecek ağabeylerimizden, severek teslim alırım. Konyaspor için maddi, manevi ne gerekiyorsa harcarız” dedi.  Sorularımızı samimi ve içten cevaplayan Arif Doğru ile yaptığımız söyleşiyi siz değerli okurlarımız ile baş başa bırakıyoruz.

RÖP: SEDA ERCİŞ

 

Öncelikle simgeniz olan ve Konya’da önemli başarılara imza atan Doğrupen’i yakından tanımak isteriz…

Firmamız 1978 yılında babamız Mehmet Ali Doğru tarafından Marangozlarda, 130 m2’lik bir atölyede başlamış. Baba mesleği olan demir doğrama atölyesinde başlayan bu mesleğimize daha sonra 1987 yıllarında alüminyum doğrama işi de takviye oldu. 1994 yılında da PVC doğrama kapı ve pencere sistemlerine başladık. Sonrasında İzmir firması olan Esenpen’in 2004 yılında Konya-Karaman bölge distribütörlüğünü yaptık. 2008 yılında Çağlarpen’in İç Anadolu bölge distribütörlüğünü yaptık. Son 5 yılda da Adopen ailesi ile çalışıyoruz. Adopen’in tekno bir markasının İç Anadolu bölge distribütörlüğünü yapıyoruz. Şu an Eskişehir’de bir firmanın bölge dağıtıcısıyız. Bunun yanında ufak çaplı da olsa Yapsat İnşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 130 m2 bir atölyede başladık ama çok şükür şuan 2 bin 400 m2’lik bir tesisteyiz.

Peki, sizi marka yapan, diğer firmalardan ayıran şey nedir?

Müşteri memnuniyeti diyeceğim klasik kalacak fakat gerçekten de öyle. Ben kendim Halkla İlişkilerde yüksek lisans yaptım. Müşteri ilişkileri, pazarlama, empati nedir bunları iyi bilirim. Reklam nedir iyi bilirim marka değeri nedir iyi bilirim. Müşteriyi memnun edemiyorsanız bunların hepsi boş kalıyor. 40 yıllık bir firmayız ve 40 yıllık firma olmanın da müşteri memnuniyeti odaklı olduğunu düşünüyorum. Değilse başarı tesadüf değildir.

img_5344.jpg

“RIDVAN DİLMEN HAYRANIYIM”

Röportajımızın ana konusuna gelirsek sizi Fenerbahçeli olarak tanıyoruz ve Fenerbahçe’yi hayatınızın başrollerinden yapan şey nedir?

Ben doğuştan Fenerbahçeliyim dedim. Hatırlamıyorum bile ne zaman Fenerbahçeli olduğumu. Ama Fenerbahçeli olmamda en büyük etken Rıdvan Dilmendir. Hala hayranıyım. Şu an gençliğinde olsa Messi’den bile kaliteli bir futbolcu diye düşünürdüm. Rıdvan Dilmen’in çok büyük bir etkisi var ama ben Rıdvan’dan önce de Fenerbahçeliydim. Sadece daha da bağlanmama neden oldu. Ailecek de fanatiğiz. Son doğan kızım Elif Nida’nın doğum tarihi 19.07.2015 güzel bir tesadüf oldu. Fenerbahçe bizim ailemiz için bir yaşam şekli diyebilirim.

Peki, daha önce söylediğiniz gibi sizi Konyasporlu olarakta tanıyoruz ve Konyaspor’a verdiğiniz destekleri de görüp takdir ediyoruz. Bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz?

Konya’da Fenerbahçeli olmak nedir ona değinmek istiyorum. Özellikle Konya’da Fenerbahçeli olmak apayrı bir şey. Konya’da Galatasaraylı, Beşiktaşlı olmak sıkıntı değil. Konya’da Fenerbahçeli olmak büyük bir sıkıntı. Ben Fenerbahçe’yi de seviyorum Konyaspor’u da kısacası ben sporu seviyorum. Bunu tartışacağımız yerde Konyaspor için kafa yoralım. Ben Fenerbahçe’de temsilci üyesiyim, Konya Fenerbahçeliler Derneğinde yönetim kurulu üyeliği yaptım. 1907 Amatör Spor Kulübün Başkan Vekilliğini yaptım. Gün gelir mevzu Konyaspor’a hizmet olursa. Bayrağı bize devredecek ağabeylerimizden, severek teslim alırım. Konyaspor için maddi, manevi ne gerekiyorsa harcarız.

 

10168160_940864882615117_7307709213993527409_n.jpg

“SHAKHTAR KARŞISINDA TURU GEÇERİZ”

Fenerbahçe’ye dönecek olursak. Bugün çok önemli bir maça çıkıyor. Fenerbahçe’nin Shakhtar Donetsk karşısındaki şansı ne kadar? Fenerbahçe sizce gruplara kalabilecek mi?

Lucescu’yu Türkiye’den biliyoruz. 1-0’lık skorların hocası. Özellikle kendi evinde oynuyorlar. Dönüşü olmayan bir maç. Birde kendi evinde yiyeceği bir gol belki çıkaramayabilir. O yüzden bu maç penaltılara gider diyorum. Penaltılarda da bizim kalitemiz tartışılmaz. Büyük bir ihtimal uzatmalara gider, uzatmalardan bir şey çıkmazsa penaltılarla turu geçen biz oluruz.

Takımın son durumunu nasıl görüyorsunuz peki? Yeni transferler ile yeni heyecanlar geldi.

Yıllardır ben sporun içerisindeyim ve spor kanallarında yıllardır yorumculuk yapan 5 tane insanı izle her beşi de ayrı ilk on bir çıkarır. Bu kadro ile üç kulvarda devam etmesi gereken bir transferler var. Gerçekten hocanın işi çok zor.

 

img_5357.jpg

“DİEGO, FENERİN İKİNCİ ALEX’İ”

Yıldız oyuncular dediğimiz Robin van Persie, Nani gibi oyuncular takıma dâhil oldu. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak sizin bu transferler hakkında düşüncelerinizi merak ediyoruz.

Avrupa kupalarına katılamadığımız iki sene içerisinde kulüp benim aklımdan geçenleri bire bir uyguladı. O iki yıl içerisinde transfer yapmadı ve parasını çar çur etmedi. Doğru ve Fenerbahçe’ye yakışan transferler yapıldığını düşünüyorum. Yalnız Diego hakkında da ayrı bir parantez açmak istiyorum. Geçen sene de söylüyordum. Diego Fenerbahçe’nin ikinci Alex’i. Hatta Alex’ten daha da iddialı bir pozisyona gelebilir. Eğer Alex gibi Fenerbahçe’yi benimseyen futbolcu olursa, Alex’in yanına heykeli dikilebilecek bir futbolcu olur.

Fenerbahçe’nin tüm maçlarını takip edebiliyor musunuz?

Masa tenisine kadar takip ediyorum diyebilirim.

Sizi İstanbul’da da görebiliyoruz maçları izlemeye gidiyorsunuz. Oradaki atmosferi nasıl tanımlarsınız?

Kadıköy’de iki türlü atmosfer var. Sakin bir maç izleyeceğim diyorsanız kale arkalarını tercih etmeyeceksiniz. Ama o atmosferi alacağım, aylarca o gün aklımdan çıkmayacak diyorsanız kale arkaları kesinlikle tartışılmaz. Maç öncesi havasıyla, maç sonrası havası muhteşem. Oraya gittiğinizde gerçekten bizim taraftarımızın diğer taraftarlardan ayıran farkı görebiliyorsunuz. Ailecek bir hafta sonu etkinliği olarakta yapılabilecek güzel bir etkinlik diye düşünüyorum.

11011029_949028945132044_4766323844588545503_n.jpg

 “AYKUT KOCAMAN KONYA İÇİN BÜYÜK ŞANS”

Son olarak tekrardan Konyaspor’a dönelim. Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı ve Konyaspor’u nasıl değerlendirirsiniz? Aykut Kocaman gibi deneyimli antrenör ve az çok oturmuş bir Konyaspor kadrosu var yeni sezon için sizce neler olur?

Aykut Kocaman, Konyaspor için büyük bir şans. 5 yıl sonrasının planı varsa ve üst sıralara doğru bir hedef koyduysa ne yapıp ne edip en az 5 yıl Aykut Kocaman ile çalışmaları lazım. Özellikle geçen sene ikinci yarıda Galatasaray ve Beşiktaş karşısında oynadığı futbolu tamamen Aykut hocanın futbol bilgisine bağlıyorum. Bu takım düşer mi diye konuşurken ligi 8. sırada tamamladı. Hoca bir takıma nasıl etki eder en güzel örneği oldu.

Peki, Arif Doğru olarak bundan sonraki hedefleriniz neler? Hem iş hemde spor anlamında.

Tabiki öncelikle iş. İşimizde başarılı olursak, eşimize dostumuza memleketimize sevdiğimi insanlara, kulüplere her yere faydamız olur. İşimizde öncelikle başarılı olmalıyız. Spor noktasında da Fenerbahçe veya Konyaspor’un olduğu her projede elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Çünkü ben bu işi seviyorum. Ben sporu seviyorum.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.