Konya'da FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 39'u ilk defa deşifre edildi

Konya'da FETÖ'nün TSK mahrem yapılanması soruşturmasında gözaltına alınan 12 şüpheliden 3'u tutuklanırken, 9'u serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadesiyle 39 kişinin örgütle irtibatı ve iltisakı ilk defa deşifre edildi.

Konya'da FETÖ'nün TSK mahrem yapılanması soruşturmasında gözaltına alınan 12 şüpheliden 3'u tutuklanırken, 9'u serbest bırakıldı. Şüpheli şahısların vermiş oldukları ifadeyle FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olan 98 kişi tespit edilirken, 39 kişinin örgütle irtibatı ve iltisakı ilk defa deşifre edildi.

aw083473-02.jpg

aw083473-04.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri mahrem yapılanması soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 12 şüpheliden 3'u tutuklanırken, 9'u adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

aw083473-03.jpg

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ askeri mahrem soruşturması kapsamında 12 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 9'u adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılırken, 3 şahıs ise adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli şahısların vermiş oldukları bilgiler neticesinde FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olan 98 kişi tespit edilirken, bu şahıslardan 39'unun örgütle irtibatı ve iltisakı ilk defa deşifre edildi.

aw083473-01-1.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.