Konya'da GES saha çalışması tamamlandı

Konya'da GES saha çalışması tamamlandı
 Editör
Seydişehir Belediyesi tarafından başlatılan GES Projesinde hafriyat ve saha düzenlemesini çalışması tamamlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan GES Projesi kapsamında 1 MW’lık Güneş Enerji Sistemi Projesinde kurulum çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Başkan Tutal, Fortis Enerji Elektirik Üretim A.Ş. 1 Megawatt gücünde hayata geçirilecek tesisin yaklaşık maliyetinin 30 milyon lira olduğunu belirtti.

1-5.jpg

Kurulumu yapılacak olan GES Projesi ile Belediyenin ihtiyacı olan elektrik tüketiminin yarıya yakınını yenilebilir enerji kaynakları ile karşılanacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “hamdolsun ki Seydişehir için bir çok projeyi hayata geçirdik her zaman ilkleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Seydişehir-Beyşehir yolu üzerinde Bahçelievler bölgesinde arsa üzerinde yapımına başladığımız GES Projemizde hafriyat ve saha düzenleme çalışmasını tamamladık. Bir haftaya kadar da Panellerin kurulumuna başlayacağız. Kurulumu tamamlandığı zaman bölgemizde kendi elektriğini üreten ilk kurum olacağız. Arsa tahsisini Konya Büyükşehir Belediyesinden yaptığımız ve geçtiğimiz ay ihalesini gerçekleştirdiğimiz projemiz, 26 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak.1 Megawatt gücünde hayata geçireceğimiz bu tesisimizin yaklaşık maliyeti 30 milyon liradır. Projemiz tamamlandığında 800 bin ile 1 milyon lira arasında gelir sağlayacak ve yatırım miktarını 2 yıl gibi kısa sürede karşılamış olacak. Tesisimiz 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak ve enerjiden tasarruf sağlamaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.