Konya'da hayvancılık destekleri yüz güldürüyor

Konya'da hayvancılık destekleri yüz güldürüyor
Hayvan varlığının yanı sıra et ve süt üretimiyle Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezi olan Konya; devlet destekleriyle bu alandaki gücüne güç katmaya çalışıyor. Destek için başvuru süreçleri devam etmekte

Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezlerinden Konya; 2018 yılında devlet desteklerinden daha fazla yararlanarak bu alandaki gücünü arttırmak amacında. KOP ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla tarım ve hayvancılıkta son yıllarda ciddi bir yol alan Konya; Genç Çifti Projesiyle de devletten hibe desteği alıyor.

GENÇ ÇİFTÇİYE DESTEK

Konya geçen yıl Genç Çiftçi Projesi’nde istediğini tam olarak alamasa da 8 milyonluk desteği almayı başardı. 2017 yılında ilimizden “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında 3 bin 139 adet müracaat alınırken, bakanlık bu projelerden 265’ine toplam 7 milyon 950 bin TL destek verdi. Bu sene genç çiftçi desteklerinin 50 bin TL’ye çıkarılması öngörülüyor.

IPARD BAŞVURUSU BAŞLADI

Türkiye’nin yeni kırsal kalkınma hamlesi: TKDK” sloganı ile yatırımcıları destekleme devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından işletmesini geliştirmek için “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” ve  “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” yapacak çiftçiler için başvuru süreci dün başladı. 

KOP İLLERİNE HİBE

Bakanlığın bölgedeki bir başka desteği de KOP illeri hayvancılık desteklemeleri… 2014 yılında başlayan ve bu yılı da kapsayacak proje ile 10-49 baş arası kurulu büyükbaş ve 100-200 baş arası kurulu küçükbaş hayvan işletmelerine damızlık erkek materyal (boğa, koç ve teke), yeni ahır/ağıl yapımı ve ahır/ağıl tadilatları konularında hibe desteği sağlanıyor. (www.pusulahaber.com.tr)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum