Konya'da hem hekim hem hakem baba-kız

Konya'da hem hekim hem hakem baba-kız
Konya’da siyah kuşak sahibi ortopedi uzmanı Mustafa Baltacıoğlu ve tıp fakültesinde okuyan kızı Berin Baltacıoğlu, hem mesleki kariyerlerinde hem de sporda birbirlerine destek olarak başarıya ulaşmaya devam ediyorlar.

Konya’da siyah kuşak sahibi ortopedi uzmanı Mustafa Baltacıoğlu ve tıp fakültesinde okuyan kızı Berin Baltacıoğlu, hem mesleki kariyerlerinde hem de sporda birbirlerine destek olarak başarıya ulaşmaya devam ediyorlar.

AA'nın haberine göre: Mustafa Baltacıoğlu, Erzurum’da görev yaptığı dönemde karateyle tanıştı ve kısa süre içinde siyah kuşağa kadar yükseldi. Yıllar sonra kızı Berin Baltacıoğlu’nun da karateye ilgi duyması, baba-kızın spor tutkusunun daha da pekişmesini sağladı. Berin'in ilkokul çağında karateye başlamasıyla birlikte ikili, karateye olan sevgilerini hakemlikte de sürdürmeye karar verdiler.

aa-20250312-37311341-37311336-siyah-kusak-sahibi-doktor-baba-ile-tip-ogrencisi-kizi-karate-hakemligi-yapiyor.jpg

Mustafa Baltacıoğlu, ortopedi uzmanı olarak görev yaptığı sırada 7 yıl boyunca karate hakemliği yaptı. Kızı Berin Baltacıoğlu ise 9 yıl süren sporculuk kariyerinin ardından hakemlik belgesi alarak müsabakalara hakem olarak katılmaya başladı.

"HEKİMLİK VE HAKEMLİK BENZER DİSİPLİNLER GEREKTİRİYOR"

Mustafa Baltacıoğlu, özel bir hastanede ortopedi uzmanı olarak çalışan ve aynı zamanda karateye uzun yıllardır ilgi duyan bir hekim olarak şunları söyledi: "Karateye 2006 yılında başladım ve bu sporun disiplinli yapısı beni etkiledi. Siyah kuşak sahibiyim ancak hiç müsabakalara katılmadım. Kızımın karateye başlamasıyla bu spora olan ilgim arttı. 2018 yılında hakemlik belgesi aldım ve şu anda Karate İl Temsilciliği görevini de yürütüyorum."

aa-20250312-37311341-37311339-siyah-kusak-sahibi-doktor-baba-ile-tip-ogrencisi-kizi-karate-hakemligi-yapiyor.jpg

Baltacıoğlu, hekimlik ve hakemliğin her ikisinin de ciddi dikkat ve disiplin gerektiren alanlar olduğunu vurguladı. "Cerrahi bir işlemde nasıl dikkatli ve özenli oluyorsak, hakem olarak da karar verirken aynı odaklanmayı göstermeliyiz. Ayrıca ortopedi uzmanı olmam, sporcu güvenliğini daha iyi değerlendirmeme olanak tanıyor," dedi.

BABASI GİBİ OLMAK İSTEDİ

Berin Baltacıoğlu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olarak, 8 yaşında karateye başlamış ve babasının yönlendirmesiyle bu yolda ilerlemiş. 9 yıl boyunca karate yaptıktan sonra hakemlik yapmaya karar veren Berin Baltacıoğlu, şu şekilde konuştu: "Hakemlik her zaman aklımdaydı. 18 yaşımda hakemlik belgesi almak istiyordum ve sporculuk kariyerimi sonlandırdıktan sonra hakemlik yapmaya başladım. Şu anda bir yıldır hakemlik yapıyorum. Hakem olunca sporculuğun ne kadar zor olduğunu daha iyi fark ettim. Spor hekimliği alanında ilerlemek istiyorum ve bu alanda babamı örnek alıyorum."

aa-20250312-37311341-37311337-siyah-kusak-sahibi-doktor-baba-ile-tip-ogrencisi-kizi-karate-hakemligi-yapiyor.jpg

Baba ve kız, karateye olan tutkularını hem mesleklerinde hem de sporculuk kariyerlerinde birleştirerek büyük bir başarı hikayesi yazıyorlar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.