Konya'da iki hırsız güpegündüz iki binanın güneş enerjisini çaldı! Biri 25 yıl hapis cezasıyla aranıyormuş

Konya'da iki hırsız güpegündüz iki binanın güneş enerjisini çaldı! Biri 25 yıl hapis cezasıyla aranıyormuş
 Editör
Konya'da iki kişi iki binanın güneş enerjisi sistemlerini çaldı. Polisle yaşanan kovalamaca sonrası yakalanan şahıslardan birinin arandığı ortaya çıktı.


Konya’nın Meram ilçesi Aydoğdu Mahallesi’nde meydana gelen açıktan hırsızlık ve mala zarar verme olayında, iki ayrı ikametin çatısına girilerek güneş enerjisi sistemlerinin çalındığı tespit edildi. Olayın ihbar edilmesi üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Ekipler tarafından yürütülen titiz ve kapsamlı araştırmalar neticesinde, olayın şüphelilerinin S.T. (1993 doğumlu, 12 suç kaydı) ve B.D. (1993 doğumlu, 29 suç kaydı bulunan ve aynı zamanda aranan şahıs) olduğu belirlendi. Sahada yürütülen koordineli çalışmalar ve elde edilen bilgiler doğrultusunda şüphelilerin izleri kısa sürede tespit edilerek takibe alındı.

gunes-enerjisi-hirsiz.jpg

Konevi Mahallesi’nde yeri belirlenen B.D., polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sırasında kısa sürede etrafı sarılan şüpheli, görevli ekiplere mukavemet gösterdi.

Polis ekiplerinin soğukkanlı ve kararlı müdahalesi ile kademeli güç kullanılarak etkisiz hale getirilen B.D.’nin yapılan sorgusunda, hakkında toplam 25 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

konya-hirsiz-aranan.jpg

Şüpheliler, olayda kullanılan ve suç unsuru olduğu değerlendirilen malzemelerle birlikte Feridiye Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.